Ponta a retras-o pe Corina Dumitrescu de la Educatie - vezi cine e noua propunere

Duminica, 06 Mai 2012, ora 21:40
10096 citiri
Ponta a retras-o pe Corina Dumitrescu de la Educatie - vezi cine e noua propunere
Foto: B1Tv

Premierul desemnat Victor Ponta a anuntat, duminica seara, ca ministrul propus la Educatie, Corina Dumitrescu, nu va mai face parte din Guvern.

In locul Corinei Dumitrescu, Ponta a declarat ca il va propune in cadrul listei de ministri pe senatorul Ioan Mang.

Corina Dumitrescu: Daca as ajunge la votul de incredere, m-as retrage

"Aceasta saptamana, intre momentul nominalizarii si prezentarea in Parlament, a fost una dificila, grea, cu pasi mai sovaielnici, inteleg exigenta presei si e corecta pentru ca noul guvern trebuie sa reprezinte o schimbare fundamantala fata de guvernele PDL inlocuite in ultima perioada (...)

Referitor la situatia din ultimele zile, acuzele pe tema candidaturii doamnei Corina Dumitrescu, am apreciat foarte mult ca a dat raspunsuri la ceea ce presa ridicase ca motive de indoiala. Propunerea mea de a ocupa aceasta functie a fost facuta cu toata buna credinta.

Era foarte important ca prestigiul, probitatea profesionala si personala sa nu aiba de suferit iremediabil in urma acestor zile fierbinti pentru domnia sa. Am rugat-o pe doamna Dumitrescu sa accepte ca, pentru acest moment, sa nominalizez un alt ministru. Din acest motiv am discutat si maine dimineata (luni dimineata - n. red.) il voi propune pe domnul senator Ioan Mang", a subliniat Victor Ponta.

"Sper sa preia din mers si sa faca fata cat mai bine provocarilor care il asteapta chiar de a doua zi de cand va merge la minister", a adaugat Victor Ponta referindu-se la Ioan Mang.

Ioan Mang, noul ministru desemnat sa preia portofoliul Educatiei, este senator de Bihor si seful departamentului de Educatie din PSD.

Nu in ultimul rand, Victor Ponta i-a multumit Corinei Dumitrescu, care va ramane in continuare in functia de rector la Universitatea Dimitrie Cantemir: "Niciunul dintre noi nu ramane intr-o echipa, desi e nevinovat, decat daca aduce mai multa soliditate si ne fereste de suspiciuni si critici, unele mai intemeiate, altele mai putin intemeiate. De la intentiile mele bune si pana la zilele dificile pe care le-a avut, e o distanta ca de la cer la pamant. Domnul Alistar a gresit foarte tare ca a fost sef la Transparency International, doamna Dumitrescu ca o chema Radu si domnul Diaconu ca a fost director la teatru", a mai spus Ponta, ironic.

Corina Dumitrescu: Ponta mi-a spus ca mergem inainte

Prezenta si ea la conferinta de presa de duminica seara, Corina Dumitrescu i-a multumit lui Victor Ponta si i-a urat succes senatorului Ioan Mang: "Doresc sa ii multumesc pentru increderea acordata si sa il felicit pe domnul senator Mang. Ii doresc succes si se va bucura de tot spijinul meu".

Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
#Corina Dumitrescu retrasa Educatie, #Corina Dumitrescu retrasa Guvern, #Corina Dumitrescu inlocuita, #Ioan Mang ministru desemnat Educatie, #Victor Ponta retras Corina Dumitrescu Educatie , #ministrul Educatiei