Procurorii au ridicat din locuintele lui Solomon si acte

Marti, 02 Martie 2010, ora 19:49
1146 citiri
Procurorii au ridicat din locuintele lui Solomon si acte
Foto: AntonieSolomon.blogspot

Procurorii DNA care l-au audiat, marti, la Craiova, pe primarul Antonie Solomon au solicitat documente si inscrisuri care au legatura cu construirea hypermarketul PIC, apartinand finantatorului FC Arges, Cornel Penescu, dar si acte prin care edilul sa justifice provenienta unor bunuri personale.

Biroul de presa al Primariei Municipiului Craiova a emis, marti dupa-amiaza, un comunicat in care sustine ca procurorii Directiei Nationale Anticoruptie - Serviciul Teritorial Pitesti au solicitat documente si inscrisuri care au legatura cu dosarul in care este cercetat finantatorul FC Arges, Cornel Penescu. In documentul emis de purtatorul de cuvant, primarul Craiovei, Antonie Solomon, este citat cu o declaratie in care sustine ca i-au mai fost solicitate documente prin care sa justifice averea sa personala.

"Procurorii au solicitat, in baza unor mandate de perchizitie, si accesul in biroul primarului municipiului Craiova si la locuintele acestuia din Craiova si, respectiv, Leamna. De aici au fost ridicate documente si inscrisuri care dovedesc provenienta bunurilor personale, conform declaratiei de avere. Au fost, de asemenea, solicitate si documente privind modul in care s-a semnat contractul de concesiune a stadionului Ion Oblemenco, protocolul de colaborare intre Primaria municipiului Craiova si Clubul de fotbal Universitatea Craiova si Acordul prin care Primaria si Consiliul Local Craiova au pus la dispozitia clubului de fotbal, in mod gratuit, stadionul Ion Oblemenco", se arata in comunicatul semnat de Carmen Licu, purtatorul de cuvant al Primariei Craiova.

De la sediul DNA Pitesti, primarul Antonie Solomon a transmis catre presa locala din Craiova, prin purtatorul de cuvant, urmatoarea declaratie: "Ma asteptam sa fiu chemat la DNA Pitesti, pentru ca, in ultimele saptamani, mai multi angajati ai Primariei au fost audiati in privinta acordarii autorizatiei de construire pentru hypermarketul PIC. Ceea ce s-a intamplat astazi face parte din procedura legala pe care procurorii au urmat-o. Asa cum am declarat, ma supun oricaror verificari venite din partea institutiilor abilitate ale statului, pentru ca nu am nimic de ascuns si nu am incalcat legea. In privinta verificarii domiciliului si a biroului, acestea s-au facut in baza unei sesizari catre DNA, privind modul de obtinere a averii mele. Sper ca acest dosar sa se solutioneze cat mai rapid, iar cei vinovati sa raspunda in fata legii", a precizat Solomon, prin purtatorul sau de cuvant.

La ora transmiterii acestei stiri, finantatorul FC Arges, Cornel Penescu si primarul municipiului Craiova, Antonie Solomon, sunt audiati de catre procurorii DNA Pitesti in legatura cu autorizatia obtinuta in anul 2006 pentru terenul pe care a construit hypermarketul PIC din Craiova, informeaza corespondentul NewsIn.

Cornel Penescu s-a prezentat la sediul DNA Pitesti in jurul orei 13,20, fiind insotit de avocatul Bogdan Paun. Patronul echipei FC Arges nu a negat faptul ca vizita in biroul procurorilor anticoruptie are legatura cu autorizatia pe care a obtinut-o de la autoritatile din Craiova in anul 2006.

"Am fost chemat pentru o autorizatie din 2006 pentru terenul pe care se afla hypermarketul PIC din Craiova. Are legatura si domnul Solomon cu acest caz. Este vorba de o acuzatie cum ca as fi dat bani sa obtin acea autorizatie. Nu am dat bani. Am creat 600 de locuri de munca. Din 2006 am fost ascultat intruna. Omul la telefon vorbeste multe, dar asta nu inseamna ca tot ceea ce spui este adevarat, chiar daca am fost arestat tocmai pentru niste vorbe pe care le-am spus la telefon. Am fost citat luni si astazi m-am prezentat. Nu mai am emotii, deja sunt obisnuit cu procedura asta", a declarat Cornel Penescu.

Finantatorul FC Arges a mai spus ca din cei 4.000 de angajati pe care ii avea in momentul in care a fost arestat in prezent mai are putin peste 200 de salariati. Intrebat de ziaristi in ce calitate este audiat in acest dosar Penescu a spus ca nu stie, in schimb avocatul Bogdan Paun a precizat ca are calitate de faptuitor.

Pentru prima oara la DNA: Solomon are emotii

Primarul Craiovei, Antonie Solomon, a fost dus si el la DNA Pitesti, in jurul orei 16.00, dupa ce, in cursul diminetii, a fost audiat in biroul sau de la Primaria Craiova de procurorii DNA, in dosarul lui Penescu. Dupa audiere, care s-a incheiat in jurul orei 12.20, Solomon s-a urcat intr-o masina si a plecat spre localitatea Leamna, unde are o vila. Intrebat de ziaristi unde se duce, Solomon a raspuns: "Plec militar". Procurorii au ridicat din biroul acestuia mai multe inscrisuri, dupa care au efectuat o perchezitie la casa primarului din localitatea Leamna, care s-a terminat in jurul orei 13.30. Dupa perchezitie, Solomon a fost dus la Pitesti.

"Am emotii. E normal, pentru ca e prima data cand sunt la DNA. M-au chemat in legatura cu reclamatia facuta de Mititelu (Adrian Mititelu, finantatorul Universitatii Craiova, n.r.), Nedelescu (Gheorghe Nedelescu, fostul viceprimar al Craiovei, care se afla in functie in momentul eliberarii autorizatiei pentru PIC, n.r.), nu stiu care dintre ei... ca nu s-ar fi dat o autorizatie in mod corect", a declarat Solomon ziaristilor, la intrarea in sediul DNA Pitesti.

Audierea lui Solomon de la Craiova s-a facut in cazul unui dosar referitor la vanzarea unui teren catre finantatorul FC Arges, Cornel Penescu, pe care acesta din urma a construit un hypermarket PIC in Craiova, edilul fiind cercetat de procurori in acest caz.

La inceputul lunii februarie, Solomon a pus la dispozitia DNA Pitesti actele care atesta situatia juridica a terenului pe care a fost construit hypermarketul PIC din Craiova, teren achizitionat de Cornel Penescu, finantatorul FC Arges, de la Adrian Mititelu, finantatorul Universitatii Craiova. "Primaria nu are nimic de ascuns si a pus la dispozitia institutiilor statului toate actele solicitate legate de acest caz. La vremea respectiva, am semnat autorizatia de constructie pentru PIC deoarece s-a demonstrat ca detineau toate avizele si autorizatiile necesare", a declarat, la 4 februarie, primarul Antonie Solomon.

Edilul municipiului Craiova a mai spus ca, din punctul sau de vedere, obtinerea autorizatiei de constructie a fost legala. "Nu puteam sa nu semnez autorizatia de constructie, pentru ca riscam sa ma aleg cu o plangere penala din partea reprezentantilor societatii respective. Din punctul meu de vedere, am procedat legal", a afirmat Solomon.

Potrivit presei locale, Adrian Mititelu a vandut sapte hectare de teren lui Cornel Penescu, teren unde a fost construit hypermarketul PIC. La momentul efectuarii tranzactiei, Adrian Mititelu ar fi primit de la Penescu 2,8 milioane de euro.

In luna august 2006, Directia Generala a Finantelor Publice Dolj dadea publicitatii un comunicat de presa in care afirma ca institutia a facut demersuri prin care se solicita cercetarea penala a lui Adrian Mititelu.

Patronul Universitatii Craiova era acuzat ca a preluat, "in dauna statului, terenuri in suprafata de 23,5 ha cu o valoare de piata de aproximativ 11.750.000 de euro, precum si alte active cu o valoare de 20.738.150 de lei (cladiri, constructii speciale, plantatii pomicole pe o suprafata de 55 ha, culturi agricole pe o suprafata de 33,5 ha) toate apartinand Fermei nr.2 Cernele a Statiunii de Dezvoltare Pomicola Dolj (SDP) - Craiova", se arata in acel comunicat. O parte din suprafata de teren mentionata a facut obiectul tranzactiei intre Adrian Mititelu si Cornel Penescu.

Adrian Mititelu, finantatorul echipei Universitatea Craiova, a fost audiat, luni, 1 februarie, la DNA Pitesti, unde ar fi dat o declaratie ca martor in dosarul de coruptie din fotbal in care sunt invinuiti Cornel Penescu, Liviu Facaleata si Sorin Corpodean, alaturi de alte 11 persoane. La iesirea din sediul DNA, finantatorul echipei Universitatea Craiova a spus ca a fost invitat in mai multe randuri de procurori sa dea declaratii, dar nu a avut timp. "Am venit in calitate de parte vatamata, intr-o cauza in ceea ce-l priveste pe domnul Cornel Penescu. Trebuia sa vin mai demult si am tot amanat si astazi am hotarat sa vin la DNA", a spus Adrian Mititelu la iesirea de la audieri.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
Deputata AUR Gianina Şerban acuză că, de patru luni, Birourile permanente reunite al Camerei şi Senatului refuză, fără nicio justificare, să numească un membru al partidului în comisia...
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîţu, fost premier și fost lider PNL, a anunțat că sunt probleme privind „candidatura coaliţiei toxice” în persoana medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei. El a...
#Antonie Solomon, #Solomon audiat DNA, #Solomon provenienta bunuri , #DNA