Ministrul Apararii, catre Basescu: Nu implicati Armata in campania electorala

Sambata, 14 Iulie 2012, ora 10:43
4938 citiri
Ministrul Apararii, catre Basescu: Nu implicati Armata in campania electorala
Foto: Arhiva (MApN)

Ministrul Apararii, Corneliu Dobritoiu, ii atrage atentia presedintelui suspendat Traian Basescu sa nu implice Armata in campania electorala.

"Referitor la declaratiile presedintelui suspendat Traian Basescu, care pune la indoiala buna-credinta a organizarii procesului electoral in unitatile militare dislocate in Afganistan, fac urmatoarele precizari:

Cele opt sectii de votare din Afganistan si Balcanii de Vest au fost dimensionate in functie de necesitati si numarul mare de militari dislocati in teatrele de operatiuni, la fel ca la alegerile locale de anul acesta, cand presedintele, cu drepturi depline pe atunci, nu a avut obiectii", transmite ministrul Apararii intr-un comunicat PNL remis Ziare.com.

Dobritoiu precizeaza ca, spre deosebire de alegerile din 2009, cand au fost organizate patru sectii de votare, s-a schimbat configuratia dispunerii unitatilor militare romane in bazele de dislocare si numarul batalioanelor de manevra a crescut.

"Ma surprinde ca presedintele Basescu nu stie ca militarii sunt dispusi diferit acum fata de 2009, dar poate ca aceasta se explica si prin faptul ca ignora realitatile dificile ale unui spatiu de operatii insurgentional", acuza liberalul.

Acesta aminteste ca in ultimele doua luni a fost inregistrat un numar crescut de atentate in Afganistan, iar "tranzitarea unui numar mare de militari, in convoi, atrage atentia intr-un mediu atat de ostil si comporta riscuri majore pentru siguranta deplasarii acestora, avand in vedere ca sunt dislocati in 16 locuri, in zona de sud a Afganistanului".

Dobritoiu sustine ca "securitatea militarilor romani din Afganistan si din oricare alt teatru de operatiuni reprezinta prioritate zero" pentru el, ca ministru al Apararii, si asa ar trebui sa fie si pentru un presedinte, fie el si suspendat.

Documentul citat continua cu mentiunea ca MApN a intreprins, si cu acest prilej, toate demersurile organizatorice pentru a asigura dreptul constitutional al cetatenilor romani in uniforma, care isi risca viata sub drapelul tarii pentru a-si exercita dreptul de vot.

"Nu inteleg de ce exista o teama si o reticenta pentru felul in care ar vota militarii din teatrele de operatiuni la referendum, asa cum nu inteleg ostilitatea retoricii agresive la adresa liderilor Armatei Romane. Nu noi am acordat grade pe criterii politice, ci, dimpotriva, am stopat acest fenomen.

Noua conducere a Ministerului Apararii Nationale nu isi permite sa acorde grade cadou, asa cum au facut partenerii domniei sale de guvernare timp de doi ani, umilind practic spiritul de corp", incheie acuzator ministrul.

Traian Basescu a comentat vineri seara impartirea sectiilor de votare din strainatate, efectuata de MAE si MApN. El a dat mai multe exemple printre care si cel din Afganistan, unde exista 8 sectii de votare la 1.800 de militari romani.

Basescu are misiuni pentru sefii USL: Sa salvam ce mai e de salvat

"Este ridicol si inteleg si de ce au facut acest lucru: au considerat ca la fiecare pluton, la fiecare loc in care se afla militari romani trebuie sa fie o urna de votare, pentru ca, daca sunt doi militari, unu-i sef si sa poata sa controleze si sa-l avanseze sau sa nu il avanseze pe seful de la urne. Ei confunda Armata cu Armata de dinainte de '89. Astia-s militari - barbati care-si asuma votul si vointa", a spus presedintele suspendat.

B.B.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Basescu vot militari Afganistan, #Dobritoiu Basescu Armata campanie, #Dobritoiu campanie electorala Basescu, #militari romani vot Afganistan , #ministrul Apararii
Comentarii
Poza ETC
ETC
rank 1
Acum la butoane suntem noi! DA pe 29 Iulie :)))