Europarlamentarele - joc de lumini si umbre

Miercuri, 29 Aprilie 2009, ora 12:15
2650 citiri
Europarlamentarele - joc de lumini si umbre

PD-L - salvatorii neamului, PSD - locomotiva pentru Geoana, PNL - trambulina a lui Antonescu, Corneliu Vadim Tudor - spaima hotilor cu un singur vardist.

Simpla enumerare a strategiilor de campanie dezvaluite de ziarul "Cotidianul" arata cam cata legatura este intre campania electorala pentru europarlamentare si temele fundamentale ale Uniunii Europene.

Nimic despre Controversele la zi care preocupa Bruxelles-ul si Strasbourg-ul: Constitutia europeana, revizuirea bugetului, politica fiscala.

Reactia fireasca a unui observator avizat al vietii politice de dincolo de albia Dambovitei ar fi aceea de indignare: inca o data, politicienii romani prefera mesajele rudimentare, in loc sa-si riste cateva procente de dragul unei lupte ceva mai sofisticate.

Pe de alta parte, daca invatam sa gandim cu mintea lor prin fisa postului cinica si pragmatica, cine i-ar putea condamna? Intr-o tara in care Gigi Becali isi resusciteaza cariera politica datorita unui sejur de doua saptamani in arestul preventiv, de ce s-ar mai chinui cineva sa parieze pe sofisticare si teme fundamentale?

Cata vreme nici politicienii si nici presa nu reusesc si poate nu au nici un interes sa sparga cercul vicios al derizoriului, nimeni nu poate sa spere la mai mult.

Pe de alta parte, ramane de discutat cat de eficiente sunt aceste mesaje. Incercarea simultana a PSD si PD-L de a se desprinde unul de celalalt in timp ce sunt vecine de masa la Palatul Victoria risca mai degraba sa insulte inteligenta electoratului in loc sa-i stimuleze impulsul de a stampila corespunzator.

Demersul PNL de a folosi campania ca un prim instrument de a atrage simpatie pentru Antonescu are toate sansele sa-i foloseasca doar candidatului prezidential, iar partidul sa nu se aleaga cu nimic.

Revenit la bursa electorala dupa o lipire conjuncturala de imaginea lui Becali, Vadim Tudor este dependent de rezistenta acestei unde de soc de simpatie.

In final, europarlamentarele raman ceea ce stiam cu totii ca vor fi: un test cu o relevanta incerta pentru marele experiment electoral al prezidentialelor.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Președintele USR Cătălin Drulă a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători” și a vorbit despre obiectivele USR și ale Dreptei Unite pentru alegerile din 9 iunie, despre misiunea...
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Atacat în ultimele zile atât de adversarii direcți la alegerile locale, cât și de alți politicieni, dar și de ziariști, Cătălin Cîrstoiu, candidatul susţinut de PSD şi PNL pentru...
#europarlamentare, #alegeri europarlamentare, #europarlamentare PSD, #PDL PNL europarlamentare , #alegeri
Comentarii
Poza cioclu_rosu1
cioclu_rosu1
rank 4
"Este trista tara noastra, "spunea doamna Vass consiliera domnului Theodor Stolojan azi candidat EUROPARLAMENTAR .