Vadim Tudor, ignorat de ambasada SUA

Marti, 03 Iunie 2008, ora 16:12
4385 citiri
Vadim Tudor, ignorat de ambasada SUA

Presedintele PRM Corneliu Vadim Tudor a fost ignorat de ambasada SUA de la Bucuresti, care i-a transmis, marti, ca nu merita raspuns la scrisoarea plina de acuze trimisa, luni, ambasadorului SUA la Bucuresti Nicholas Taubman.

Reactia reprezentantilor ambasadei vine la o zi dupa ce liderul PRM i-a adresat ambasadorului SUA la Bucuresti, Nicholas Taubman, o scrisoare in care il acuza in termeni duri ca a "poruncit" si coordonat o frauda electorala la alegerile locale si ca s-a amestecat brutal in viata politica a Romaniei, savarsind abuzuri.

Scrisoarea incepe cu formula "Domnule Taubman", insa dupa aceea liderul PRM i se adreseaza diplomatului american la persoana a II-a singular.

"Iti scriu la o zi dupa nerusinata frauda electorala pe care ai poruncit-o si ai coordonat-o in Romania duminica, 1 iunie 2008", afirma Vadim Tudor, acuzandu-l pe Taubman ca s-a amestecat, "brutal", in viata politica a tarii noastre si ca a "savarsit numai abuzuri".

Vadim il acuza pe Taubman ca a afirmat la Cluj ca limba maghiara trebuie sa fie a doua limba oficiala a Romaniei, ca i-a cerut primului-ministru Calin Popescu-Tariceanu sa faca tot posibilul sa impiedice plecarea sa la Londra, ca l-a aparat pe Traian Basescu, aflat in plin proces de suspendare, ca a "tras sforile" pentru a impiedica intrarea PRM in PE si ca a coordonat "uriasa frauda de la alegerile locale, tot in defavoarea PRM".

Liderul PRM foloseste cuvinte dure la adresa lui Nicholas Taubman si il acuza ca principala sa misiune este "compromiterea si, in final, lichidarea ultimei redute de rezistenta a acestei tari: PRM".

Totodata, Vadim l-a anuntat pe ambasadorul american in scrisoare ca va traduce textul in limba engleza si il va trimite tuturor membrilor Congresului SUA, dar si la Moscova, Bruxelles si "la alte centre de putere din lume".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Prețul piperat al unei chirii într-un apartament ”de lux” cu terasa năpădită de buruieni. Ofertă ”à la Cluj”
Prețul piperat al unei chirii într-un apartament ”de lux” cu terasa năpădită de buruieni. Ofertă ”à la Cluj”
Un apartament din Cluj, scos la închiriat în categoria ”lux”, este promovat de proprietari în ciuda unor aspecte ce denotă neglijență crasă. O agenție a postat un anunț cu un...
Opinie: Cine-l mai poate bate pe Nicușor Dan? Ciolacu?
Opinie: Cine-l mai poate bate pe Nicușor Dan? Ciolacu?
Cine va deconta eșecul PSD-PNL la Primăria Bucureștiului? Și cum poate ieși coaliția din capcana Cîrstoiu? Cine îl poate înlocui pe doctorul cu probleme în așa fel încât să devină un...
#alegeri, #limba, #Cluj, #ambasada, #scrisoare, #maghiara, #Corneliu Vadim Tudor, #Nicholas Taubman , #alegeri