Opinii: A incurcat-o CV Tudor sau tot justitia o face de oaie?

Joi, 06 Ianuarie 2011, ora 09:50
7843 citiri
Opinii: A incurcat-o CV Tudor sau tot justitia o face de oaie?
Foto: Arhiva

Spectacolul penibil si grotesc la care am asistat cu totii, marti, privind cum isi bate joc un europarlamentar al nostru de autoritatile tarii sale, iar acestea stau impasibile si primesc agresiunile fizice si verbale, asa cum primeste, la circ, August-Prostu' suturile partenerului de ghidusii, confirma, din pacate, acuzele cu care UE priveste atat paralizia partiala a justitiei dambovitene, cat si impotenta administratiei statului.

Euro-obsesia CVT

Este mai mult decat jenant sa vezi cum reprezentantii autoritatilor se lasa facuti ciuca, jigniti sau agresati, doar de teama ca nu cumva sa ramana impresia ca au dat-o ca Eremia cu oistea in spatiul Schengen, tocmai in momentul cand noi suntem in intrecere cu bulgarii la democratie si cu grecii la imunitate.

Asa ne trebuie daca l-am votat cu mana proprie, de buna voie si nesiliti de nimeni, ca sa se bata el la Bruxelles pentru noi si la Bucuresti contra noastra.

Socotindu-se, deci, asezat pe cai mari, CVT repeta din zece in zece minute ca i s-a atacat eurobiroul din dotare, inclusiv euroscaunul, eurodulapul si chiar eurofratele, ajuns general - adica, vezi doamne, cine ma ataca pe mine, bombardeaza Armata Romana.

Nu-i usor sa fii in pielea justitiei

In plus, chiar si justitia, cand i se pomeneste de imunitate, cred ca simte o asemenea furnicatura pe sira spinarii, incat nu-si da seama daca i se amelioreaza simptomul stand drept, ca bradul, sau nitel mai indoit, cam ca salcia pletoasa, aplecata pe rau in jos.

De aceea m-as fi simtit teribil de incomod sa fiu in pielea justitiei si sa cer la Bruxelles, cu caciula in mana, ridicarea de acolo a imunitatii omului nostru, ca sa-l putem insfaca noi aici, si sa-l judecam pentru conflictul dintre el si proprietarul caruia i se adreseaza in cunoscutul dialect al birjarior de altadata.

CVT stie ca sfada e strict privata, ca imunitatea e strict politica si, de aceea, extinde acelasi dialect de grajd si in directia presedintelui statului, pentru ca hartuiala sa para dialog.

Am retinut cu satisfactie replica procurului general, Codruta Kovesi, cand a declarat "Va incepe o urmarire penala si criminalistica si va asigur ca dosarul va fi solutionat cu celeritate".

Nu pun nimic la indoiala, chiar daca celeritatea ar fi o premiera absoluta in justitia romana. Obiceiul pamantului este ca urmarirea sa inceapa cu invitatia la parchet, apoi sa urmeze punerea in catuse, scoaterea din catuse din lipsa de probe si plimbarea dosarului din motive de procedura, pana cand ori nu se mai prezinta Hayssam, ori nu se mai gaseste Elodia, ori scapa Nicolae Popa ca prin urechile acului, de nu-l mai ajunge nici arcanul Interpolului.

Si catusele sunt o gluma

Personal, nici macar in vis, nu-l vad pe CVT in catuse. Chiar daca l-as vedea in catuse, a doua zi s-ar prezenta la TV fara, iar a treia zi ar bea un sprit cu Gigi Becali si cu domnu' Dan, o persoana trecuta de asemenea prin catuse, dar care si-a trasformat repede porecla in renume, ca Penes Curcanul.

Singurul motiv care ar justifica, poate, scenariul punerii la racoare, ar fi extraordinarul rating, care ar da un nesperat prilej pentru enormele pauze de publicitate a numeroaselor Antene cu care s-a impanzit patria si se mai impanzeste inca, non-stop.

Dosarele nu rezolva totul. Restul ramane pe seama timpului

Dar sa nu ne facem iluzii. Celeritatea procuraturii, cea promisa, e una si celeritatea justitiei, pe care n-a promis-o nimeni, e alta. De la procuror, dosarul ajunge automat la justitie, de unde, daca nu e complet, se intoarce la procuror si inapoi la justitie, pana observa si naivii ca dosarele circula, activitatea duduie, dar prezumtia de nevinovatie este mai tare chiar decat vinovatia insasi, plus imunitatea.

Vom mai vorbi despre asta peste zece ani, cand dosarele lui CVT ori vor fi prescrise, ori vor fi pierdute, ori vor fi scoase de pe rol, intrucat CVT va candida la presedintia Romaniei, la care a mai cadidat si era cat pe-aci sa castige.

Culmea ironiei e ca trebuie sa-i multumim domnului Iliescu.

Candidații PSD din București strâng din nou semnături. Firea: Este o situație nouă. Avem alte protocoale
Candidații PSD din București strâng din nou semnături. Firea: Este o situație nouă. Avem alte protocoale
Candidatul PSD pentru Primăria Capitalei, Gabriela Firea, a afirmat, joi, 25 aprilie, că protocoalele semnate de PSD cu PNL pentru candidaturi comune la primăriile de sector şi la Primăria...
Lovitură pentru Clotilde Armand. Primărița Sectorului 1, trimisă în judecată în ziua în care și-a depus candidatura pentru un nou mandat
Lovitură pentru Clotilde Armand. Primărița Sectorului 1, trimisă în judecată în ziua în care și-a depus candidatura pentru un nou mandat
Procurorii au anunțat joi, 25 aprilie, trimiterea în judecată a primăriței Sectorului 1, Clotilde Armand, pe care o acuză de ”folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane”. Ea...
#Vadim executare silita, #Corneliu Vadim Tudor scandal, #Vadim imunitate, #Vadim procuratura , #europarlamentar