Corneliu Vadim Tudor a murit

Luni, 14 Septembrie 2015, ora 19:22
59309 citiri
Corneliu Vadim Tudor a murit
Foto: Hepta.ro

Corneliu Vadim Tudor a murit, luni seara, in jurul orei 18.30. Luni dupa-amiaza, acesta fusese transportat de urgenta la spital din cauza unor afectiuni cardiace.

Presedintele PRM a trecut in nefiinta la Centrul Clinic de Urgenta de Boli Cardiovasculare al Armatei, informeaza Mediafax.

Fostul senator Marius Marinescu a confirmat decesul lui Corneliu Vadim Tudor.

Vadim Tudor a suferit un infarct si a fost supus unei interventii chirurgicale. Se pare ca acesta avea un edem pulmonar, care i-a agravat starea de sanatate.

La cateva ore dupa operatie, presedintele PRM a murit.

Medicii au declarat decesul la ora 18:30.

Vadim rabufneste pe Facebook: A avut un Craciun nefericit pentru ca e sarac

Fondatorul PRM postase pe pagina sa de Facebook, in urma cu cateva ore, un text despre un concert la care a asistat in weekend.

Corneliu Vadim Tudor a mai fost internat, in martie 2013, la sectia de cardiologie a Spitalului Militar din Capitala.

Vadim Tudor s-a nascut pe 28 noiembrie 1949, Bucuresti. A fost fondatorul Partidului Romania Mare (cunoscut ca PRM) si membru al Parlamentului European. Vadim Tudor a fost discipolul scriitorului Eugen Barbu.

Scurta biografie

Corneliu Vadim Tudor a urmat cursurile facultatii de Filosofie din cadrul Universitatii din Bucuresti. A obtinut si doua doctorate, unul in istorie, la Universitatea din Craiova, si celalalt in Teologie, la Universitatea "Ovidius" din Constanta.

In 1972 si-a inceput cariera de jurnalist. A lucrat pentru mai multe publicatii, printre care se numara Romania Libera, Magazin si Agerpres. In timpul comunismului a scris cateva opere in care ii elogia pe sotii Ceausescu.

Dupa Revolutie, a pus bazele propriilor publicatii, din care amintim "Romania Mare" si "Tricolorul". In acelasi timp, a infiintat si o editura.

Vadim a intrat in politica in 1991, cand a fondat Partidul Romania Mare (PRM). Un an mai tarziu, a fost ales senator, iar in 1996 a participat la alegerile prezidentiale, clasandu-se pe locul al cincilea.

In urmatoarea legislatura a fost ales din nou senator si si-a incercat din nou norocul la cea mai inalta functie din stat. In 2000 a reusit sa intre in turul doi, dar a pierdut cu 33,17% din voturi in fata contracandidatului sau, Ion Iliescu.

Urmatoarele doua legislaturi il prind iar ca senator, iar in 2009 a fost ales membru al Parlamentului European, unde nu a luat cuvantul niciodata.

A fost vesnic candidat la alegerile prezidentiale, intrand in cursa de cinci ori, dar nu a castigat niciodata.

Cunoscut pentru comportamentul sau coleric si pentru accesele de furie, Vadim a avut cateva momente controversate. De exemplu, in 2011, liderul PRM a fost evacuat cu scandal din sediul in care se mutase, pentru ca acumulase datorii la utilitati. Mai mult, a avut numeroase schimburi de replici dure cu alti oameni din viata publica din Romania.

Corneliu Vadim Tudor a fost autorul mai multor volume de poezii, publicistica si piese de teatru radiofonic, printre care "Epistole vieneze","Mandria de a fi roman", "Carte romaneasca de invatatura", "Scenariul de iarna", "Toata lumea stie fotbal".

Cea mai recenta poezie a fost postata zilele trecuta pe Facebook, numita "Ultima cafea", versurile de inceput fiind "Hai, Moarte, sa bem o cafea/Ti-o fac cu caimac, aromata".

A fost casatorit si are doua fiice.

POEM INEDITULTIMA CAFEAHai, Moarte, sa bem o cafeaTi-o fac cu caimac, aromataMai leapada-ti coasa cea greaSi...

Posted by Corneliu Vadim Tudor on Monday, September 7, 2015

Lovitură pentru Clotilde Armand. Primărița Sectorului 1, trimisă în judecată în ziua în care și-a depus candidatura pentru un nou mandat
Lovitură pentru Clotilde Armand. Primărița Sectorului 1, trimisă în judecată în ziua în care și-a depus candidatura pentru un nou mandat
Procurorii au anunțat joi, 25 aprilie, trimiterea în judecată a primăriței Sectorului 1, Clotilde Armand, pe care o acuză de ”folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane”. Ea...
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
#Vadim Tudor murit, #Corneliu Vadim Tudor murit, #Vadim murit, #Vadim mort , #murit
Comentarii