Corneliu Vadim Tudor a murit: Reactii de pe scena politica

Luni, 14 Septembrie 2015, ora 21:03
11506 citiri
Corneliu Vadim Tudor a murit: Reactii de pe scena politica
Foto: Facebook/Corneliu Vadim Tudor

Presedintele PRM, Corneliu Vadim Tudor, a murit, luni seara, din cauza unor afectiuni cardiace, iar mai multi politicieni au transmis condoleante familiei.

Corneliu Vadim Tudor a murit

Premierul Victor Ponta a publicat pe pagina sa de Facebook un mesaj adresat apropiatilor fondatorului PRM.

"Condoleante familiei lui Corneliu Vadim Tudor!", a scris pe Facebook Victor Ponta.

La randul sau, avocatul Lucian Bolcas, fost coleg de partid cu fondatorul PRM, si-a exprimat regretul.

"Sunt foarte tulburat. A fost alaturi de mine o perioada din viata. Este o pierdere din viata mea. Vestea mortii ma tulbura. A fost o personalitate absolut complexa, care nu putea sa treaca neobservata. Nu pot decat sa exprim condoleante familiei si tristetea mea", a marturisit acesta, intr-o interventie telefonica la Realitatea TV.

Tot la acelasi post de televiziune a transmis condoleante si Mitica Dragomir, care a lucrat alaturi de Vadim.

"Condoleante familiei. A fost un om bun politic, analist, a iubit poporul. Un patriot extraordinar, o minte colosala. Dumnezeu sa-l odihneasca. A plecat de tanar dintre noi. Era un om absolut extraordinar. Suferea mai mult pentru suferinta poporului, pentru cei amarati, nu suporta nenorocirile cu omorarea cainilor. (...) A fugit lumea de langa el din cauza ca era prea destept. Parerea mea e ca alta solutie decat a fi contondent in exprimare nu exista", a spus Dragomir.

La randul sau, Codrin Stefanescu, secretar general adjunct al PSD, a declarat la Realitatea TV ca principala problema de sanatate a fondatorului PRM era diabetul.

"Problema mare venea de la diabet. In ultimii ani incercase un medicament minune. Lucrurile se agravasera in ultimul timp, incepuse sa isi faca control saptamanal. Nu se astepta nimeni, nici macar familia. Sambata a avut o sedinta pentru revista Romania Mare. Era ok, nu avea absolut nimic. Ce s-a intamplat, s-a intamplat de dimineata", a mentionat secretarul general adjunct al PSD, care a plecat din PRM in 2011.

Gigi Becali, un apropiat al lui Vadim, a reactionat si el la auzul vestii triste, intr-o interventie la Romania Tv.

"A fost la mine la puscarie in 2009, cand mi-a propus sa intru la europarlamentare pe listele PRM, ca sa scap de puscarie. Asa a si fost. Am fost eliberat dupa doua saptamani, in 2009. Nu pot sa spun ca-i datorez ceva. Era un om care nu tinea mania. Nu sunt ipocrit, nu-i datorez nimic. Atunci cand s-au intamplat acele lucruri, in 2009, a fost un fel de troc politic. Oamenii care sunt genii vor sa lase ceva si dupa moartea lor. (...) Era un om foarte mandru. Avea o trufie a lui. Poate era si un pacat. Vroia ca moartea sa fie pentru el ceva special, fata de ceilalti muritori", a transmis patronul Stelei.

Vadim, probleme cu inima

Corneliu Vadim Tudor a murit, luni seara, in jurul orei 18.30, la Centrul Clinic de Urgenta de Boli Cardiovasculare al Armatei, din cauza unor afectiuni cardiace.

Fondatorul PRM a suferit un infarct si a fost supus unei interventii chirurgicale. Se pare ca acesta avea un edem pulmonar, care i-a agravat starea de sanatate.

La cateva ore dupa operatie, presedintele PRM a pierdut lupta cu viata.

C.P.

Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
#Corneliu Vadim Tudor murit, #reactii Vadim murit , #murit