PRM cere anchetarea penala a Danielei Buruiana, pentru fraudarea Parlamentului

Joi, 31 Ianuarie 2008, ora 15:38
2774 citiri
PRM cere anchetarea penala a Danielei Buruiana, pentru fraudarea Parlamentului

PRM a cerut Parchetului General anchetarea penala a Danielei Buruiana, fost membru de partid, pe care o acuza ca ar fi fraudat Parlamentul cu peste 100.000 de euro, se arata intr-un comunicat al partidului, informeaza NewsIn.

"Partidul Romania Mare va sesiza Parchetul General cu privire la fraudele incredibile pe care le-a savarsit numita Daniela Buruiana care a escrocat, efectiv, Parlamentul Romaniei si Parlamentul European cu peste 100.000 de euro", informeaza comunicatul PRM.

Potrivit aceluiasi comunicat, PRM intentioneaza sa ceara si Biroului Permanent al Camerei Deputatilor inceperea unei anchete legata de aceste acuzatii.

Liderii PRM o acuza pe Daniela Buruiana ca ar fi mintit in legatura cu spatiile locuibile pe care le detine in Bucuresti, pentru a putea beneficia de banii de chirie acordati de Parlament.

"In mod concret, in perioada 2000-2007, Buruiana a incasat, ilegal, prin declaratii false, peste 50.000 de euro pentru cazare. Suveica infractionala functiona astfel: ea a mintit ca n-are locuinta in Bucuresti (desi avea 2 apartamente in Sectorul 5, pe Str. Cobadin nr. 25, Bloc M-124, unul pe numele sotului si altul pe numele uneia dintre fiice) primind de la Parlament bani de cazare la hotel", se arata in acelasi comunicat.

Alte acuzatii aduse la adresa fostei membre PRM sunt ca Daniela Buruiana si-ar fi "turnat" o parte din colegii vizati de mass-media, cu scopul de a distrage atentia de la faptul ca si ea ar fi profitat de bani pentru chirii.

"Atunci cand mass-media a declansat o serie de anchete despre parlamentarii romani care au recurs la astfel de escrocherii, Buruiana i-a turnat pe unii colegi, de la diferite partide, pentru a-si cumpara protectia si a-si salva pielea. Acest comportament abject este, de altfel, unul dintre motivele pentru care Buruiana a fost data afara din PRM", noteaza comunicatul.

Liderul PRM Corneliu Vadim Tudor sustine, intr-un comunicat dat publicitatii joi, ca va da in judecata ziarul "Ziua" pentru calomnie, in urma unui articol intitulat "Voodoo Vadim". Vadim neaga vehement acuzatiile aduse de "Ziua" si spune ca toate informatiile aparute ii sunt datorate Danielei Buruiana.

"Toate porcariile debitate despre mine sint rodul fanteziei bolnave a numitei Daniela Buruiana", a declarat C.V.Tudor, care a adaugat ca toate faptele prezentate in articol "vor putea fi demontate foarte usor la Tribunal".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Dan Tănasă, candidatul AUR la Primăria Brașov: ”Braşovenii nu mai sunt nevoiţi să aleagă răul cel mai mic”
Dan Tănasă, candidatul AUR la Primăria Brașov: ”Braşovenii nu mai sunt nevoiţi să aleagă răul cel mai mic”
Alianţa pentru Unirea Românilor, filiala Braşov, a prezentat, vineri, candidatul pentru funcţia de primar al Municipiului Braşov în persoana deputatului Dan Tanasă. Acesta a declarat...
Premierul Ciolacu, alături de tinerii blocaţi pe aeroportul din Dubai: ”Zâmbetele lor mi-au dat energie cât toate cafelele băute în ultimele zile” FOTO
Premierul Ciolacu, alături de tinerii blocaţi pe aeroportul din Dubai: ”Zâmbetele lor mi-au dat energie cât toate cafelele băute în ultimele zile” FOTO
Marcel Ciolacu, premierul României a postat imagini din aeronava oficială cu care revine în ţară, alături de grupul de tineri blocaţi pe aeroportul din Dubai, el afirmând că zâmbetele lor...
#PRM, #Corneliu Vadim Tudor, #Daniela Buruiana, #anchetare, #parchet , #PRM