Procuror din dosarul lui Vadim, acuzat ca a facut acte de urmarire penala nelegale

Marti, 06 Decembrie 2011, ora 15:17
1952 citiri
Procuror din dosarul lui Vadim, acuzat ca a facut acte de urmarire penala nelegale
Foto: Arhiva

Procurorul care a facut verificari in dosarul in care Corneliu Vadim Tudor este acuzat de nerespectarea unei hotarari judecatoresti a incalcat legea, a decis Inalta Curte, acesta fiind si motivul pentru care dosarul a fost restituit la Parchet in luna octombrie.

ICCJ arata, in motivarea deciziei prin care a retrimis Parchetului General dosarul, ca procurorul care a verificat rechizitoriul in acest caz, sub aspectul legalitatii si temeiniciei - asa cum prevede legea, a intocmit in mod nepermis si acte in dosar, lucru reclamat de aparatorii europarlamentarului PRM, informeaza Newsin.

Printre altele, instanta suprema arata ca a luat act de faptul ca acelasi procuror care a verificat rechizitoriul a participat, pe 12 ianuarie, la sedinta din Camera de Consiliu de la ICCJ, in care a cerut interceptarea audio-video a audierilor lui Corneliu Vadim Tudor la Parchet, incalcandu-se astfel prevederile Codului de Procedura Penala.

Europarlamentarul Corneliu Vadim Tudor a fost trimis in judecata, pe 6 aprilie, de Parchetul General, pentru nerespectarea unei hotarari judecatoresti, doua fapte de ultraj si ultraj contra bunelor moravuri si tulburarea linistii si ordinii publice, in dosarul evacuarii sediului PRM.

Din probele stranse de anchetatori a reiesit ca, pe 4 ianuarie, cu prilejul punerii in executare silita a unui titlu executoriu privind un imobil situat in Bucuresti, Sector 1, Corneliu Vadim Tudor s-a impotrivit executarii prin amenintare si exercitarea actelor de violenta fizica impotriva executorului judecatoresc si smulgerea din mana acestuia a documentelor legale de executare, pe care le-a aruncat.

Vadim, circ la tribunal: As vrea sa taceti doua ore, vreau sa tin un discurs istoric

In aceleasi imprejurari, spun anchetatorii, europarlamentarul a agresat fizic si a smuls cascheta unui agent de politie care facea parte din efectivele de politisti care au acordat sprijin legal executorului judecatoresc pentru executarea titlului executoriu.

De asemenea, inculpatul l-a agresat fizic si l-a bruscat pe un comisar de politie care se afla in exercitarea atributiilor de serviciu.

Mai mult, potrivit PICCJ, pe durata actului de executare, Corneliu Vadim Tudor a proferat cuvinte si expresii si a comis acte, gesturi si manifestari care au adus atingere bunelor moravuri, fiind de natura sa creeze indignare si dezaprobare. Comportamentul sau a ajuns la cunostinta opiniei publice prin intermediul numeroaselor materiale de presa si a produs scandal public.

Intr-o interventie telefonica avuta a doua zi la postul de televiziune B1 TV, Vadim Tudor a declarat ca totul a fost ilegal in dosarul respectiv pentru ca s-a fortat evacuarea membrilor PRM dintr-un sediu care apartine legal partidului.

Vadim Tudor a ridicat cinci exceptii in procesul privind evacuarea sediului PRM

Conform sursei citate, cazul a intrat pe mana procurorului Daniela Anton despre care europarlamentarul a sustinut ca l-a "jignit, a facut afirmatii politice si s-a antepronuntat."

"Era sa fiu arestat pentru ca in cele doua randuri in care eu am fost convocat in biroul ei la Parchetul General (...) eu eram filmat in secret, fara sa fiu informat (...)" a explicat C.V. Tudor la postul de televiziune mentionat, precizand totusi ca era constient ca era urmarit.

Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Fostul preşedinte Traian Băsescu afirmă că liderii celor două mari partide din România, Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă, nu se pot compara ”ca şi calibru” cu unii dintre predecesorii...
Traian Băsescu, ironii despre liderii PSD și PNL după retragerea finului său, Cătălin Cîrstoiu: ”Sunt și slabi de minte, nu numai slabi politicieni”
Traian Băsescu, ironii despre liderii PSD și PNL după retragerea finului său, Cătălin Cîrstoiu: ”Sunt și slabi de minte, nu numai slabi politicieni”
Fostul preşedinte Traian Băsescu, naşul medicului Cătălin Cîrstoiu, este de părere că alegerea acestuia pentru a candida la Primăria generală a Capitalei cu susţinerea PSD şi PNL...
#procuror Vadim judecata, #procuror dosar Vadim nelegal , #PRM