Unda verde pentru Vadim Tudor: Poate candida la europarlamentare din partea PRM

Sambata, 29 Martie 2014, ora 17:21
3520 citiri
Unda verde pentru Vadim Tudor: Poate candida la europarlamentare din partea PRM
Foto: Realitatea TV

Tribunalul Bucuresti a respins, ca neintemeiata, contestatia lui Gheorghe Funar impotriva listei depuse la Biroul Electoral Central (BEC) in numele PRM de Corneliu Vadim Tudor.

In consecinta, Vadim Tudor poate candida la alegerile pentru Parlamentul European din partea PRM.

Contestatia a fost depusa vineri la tribunal de catre vicepresedintele PRM Ioan Bildea.

"Este de notorietate ca in aceasta actiune de europarlamentare PRM a depus doua liste, ceea ce nu s-a mai intamplat cu niciun partid din Romania. Noi depunem contestatie impotriva listei depuse de Corneliu Vadim Tudor, la ora actuala, persoana fizica. El nici macar nu este membru in PRM", declara vineri Ioan Bildea.

In opinia lui Bildea, lista lui Corneliu Vadim Tudor este ilegala, pe motiv ca a fost depusa de o persoana fizica in numele unui partid.

S-a decis candidatul care deschide lista PRM la europarlamentare: Nu e Ilie Nastase

Biroul Electoral Central: Corneliu Vadim Tudor este presedintele PRM, nu Funar

Pe 3 martie, Dumitru Badea, sustinator al aripii Gheorghe Funar din PRM, declara ca Vadim Tudor nu doar ca nu mai este presedinte al PRM, ci nu mai este nici membru al partidului, fiind exclus din formatiune.

Pe 15 iunie 2013, un Consiliu Extraordinar al formatiunii, reunit la Bucuresti, a decis demiterea intregii conduceri a partidului si convocarea unui congres extraordinar.

La acel consiliu au fost numite noi foruri de conducere, interimare, mai putin presedintele interimar, presedintele executiv si secretarul general. Totodata, Dumitru Badea (PRM Neamt), Gheorghe Funar (PRM Cluj) si Ioan Bildea (PRM Bucuresti) au fost desemnati sa se ocupe de coordonarea si pregatirea Congresului National al PRM, din 27 iulie 2013 de la Alba Iulia.

Congresul de la Alba Iulia, la care au participat in jur de 700 de delegati, a hotarat excluderea din partid a lui Corneliu Vadim Tudor si alegerea lui Gheorghe Funar in functia de presedinte.

Modificarile aduse statutului partidului si alegerea noii conduceri au fost contestate in instanta de Corneliu Vadim Tudor.

Pe 28 noiembrie 2013, Tribunalul Bucuresti a respins cererea de modificare a statutului partidului in urma Consiliului Extraordinar al formatiunii de la Bucuresti din 15 iunie 2013, cand s-a decis demiterea intregii conduceri.

"Respinge cererea de inregistrare a modificarilor solicitate in baza procesului verbal al Plenarei Consiliului National din 15.06.2013, cu privire la statut si la organele de conducere ale Partidului Romania Mare, formulata de Partidul Romania Mare prin reprezentant Ioan Bildea, ca neintemeiata", se arata in decizia instantei.

Solutia instantei nu face insa referire si la deciziile luate de Congresul PRM de la Alba Iulia din 27 iulie 2013, cand Vadim Tudor a fost exclus din partid si inlocuit cu Gheorghe Funar in functia de presedinte al partidului.

Conspirația „George Soroș”, din nou în România, în plin an electoral. Reacția nervoasă a lui Cioloș, întrebat dacă miliardarul se află în spatele partidului său
Conspirația „George Soroș”, din nou în România, în plin an electoral. Reacția nervoasă a lui Cioloș, întrebat dacă miliardarul se află în spatele partidului său
Europarlamentarul REPER Dacian Cioloş a declarat la Iaşi, după ce a fost întrebat de un bărbat dacă în spatele partidului din care face parte se află George Soros, că nu s-a întâlnit...
Guvernul modifică plafoanele la energie, „în favoarea consumatorilor”. Până când se prelungește măsura
Guvernul modifică plafoanele la energie, „în favoarea consumatorilor”. Până când se prelungește măsura
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 28 martie, că Guvernul le-a promis românilor că menţinem plafonarea preţurilor la energie şi gaze până în primăvara lui 2025 iar astăzi, în...
#Vadim candidat europarlamentare, #doua liste PRM europarlamentare, #instanta respins contestatie Funar , #PRM