Presa de azi: Urarile lui Vadim de Mos Nicolae: Nu ti-ar mai muri multi inainte, Basescule!

Sambata, 27 Noiembrie 2010, ora 09:06
5140 citiri
Presa de azi: Urarile lui Vadim de Mos Nicolae: Nu ti-ar mai muri multi inainte, Basescule!

Scandalul pe care l-a facut, vineri, liderul PRM Vadim Tudor, care ii acuza si blesteama pe presedintele Traian Basescu, pe interlopi si pe mai-marii din politie, este subiectul dezbatut de toate cotidienele din presa centrala.

Cladirea RA-APPS in care se afla birourile partidului a fost retrocedata proprietarului. Ca rezistenta in fata ordinului de evacuare, Vadim Tudor si-a aruncat nervii pe unul dintre cei mai injurati romani in viata: Traian Basescu.

"PRM, evacuat din sediu. Vadim: Porcilor! Pe mine nu ma scoateti", surprinde Jurnalul National reactia peremistului, in timp de Evenimentul Zilei precizeaza ca "Vadim Tudor il blesteama pe Basescu". Despre "Urarile lui Vadim de Mos Nicolae: Nu ti-ar mai muri multi inainte, Basescule!", scrie, ironic, si ziarul Puterea.

Daca scena politica este zguduita de scandaluri, injurii si amenintari, Gandul adauga ca "Romania se afla in asteptarea unor cutremure de 6 grade pe scara Richter", iar Romania Libera prezinta concluziile corpului de control al ministrului Administratiei si Internelor: "Politia Neamt, condusa de interlopi".

Jurnalul National: PRM, evacuat din sediu. Vadim: "Porcilor! Pe mine nu ma scoateti"

Presedintele PRM Corneliu Vadim Tudor l-a blestemat si i-a adresat cuvinte injurioase sefului statului considerandu-l responsabil de faptul ca PRM a fost evacuat din cladirea in care si-a avut sediul si care a fost retrocedata proprietarilor de drept.

"Sunt peste 5.000 de crime cu autor necunoscut si justitia romana se ocupa de PRM si de Vadim Tudor", a declarat presedintele PRM, citat de Jurnalul National.

"Daca unui partid parlamentar si acum europarlamentar precum PRM i se fac asemenea porcarii, va dati seama ca astia omoara oamenii cu zile", a mai spus liderul PRM, care a adaugat ca sediul PRM a fost demolat de mafia imobiliara.

Liderul PRM a mai spus ca va trebui sa poarte o discutie seriosa cu executorul judecatoresc despre caracatita din justitia romana.

Evenimentul Zilei: Evacuat din sediu, Corneliu Vadim Tudor, il blesteama pe Basescu

Vadim Tudor l-a acuzat si pe Traian Basescu ca s-ar afla in spatele evacuarii PRM si l-a blestemat pe seful statului, dupa ce s-a descris ca fiind "demnitar european".

"Dar poate asa a vrut Dumnezeu sa se intample, sa se izbeasca Mafia acestui bisnitar din port - nu ti-ar mai muri multi inainte, Basescule! - de o stanca asa cum e PRM, ca sa stie lumea despre ce e vorba", a spus C.V. Tudor, aminteste Evenimentul Zilei.

Puterea: Urarile lui Vadim de Mos Nicolae: "Nu ti-ar mai muri multi inainte, Basescule!"

Blestemele PRM erau incluse si pe un afis atarnat de peretii cladirii pe care scria "Tovarase Ceausescu, fa-i chemare lui Basescu!"

In plus, pentru efect mediatic, peremistii au avut doua manechine imense pe care le-au agatat de balconul sediului si care ii reprezinta pe Traian Basescu si pe Elena Udrea, cu latul de gat, precizeaza Putere.

Saptamana trecuta, PRM a primit ordinul de evacuare din sediu, pe care partidul il contesta. Vadim Tudor a explicat ca, desi in cazul cererii de retrocedare a imobilului din Emile Zola nu exista o hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila, Judecatoria Sectorului 1 a incuviintat executarea silita a PRM si, implicit, evacuarea din sediu.

Mai mult, tribunul ar fi facut si un apel la Politie si la Jandarmerie sa nu intervina.

Romania Libera: Politia Neamt, condusa de interlopi

Daca Vadim acuza mafia imoboliara, corpul de control al ministrului Administratiei si Internelor, Traian Igas, scoate la iveala mafia din politia nemteana.

Politia din Neamt nu s-a ocupat de protejarea cetatenilor, ci de protejarea afacerilor clanurilor interlope. Astfel, fostul sef al IPJ Neamt, Aurelian Vasea Soric, impreuna cu alti adjuncti ai sai, sunt cercetati prealabil, penal - spun surse de la Interne, preluate de Romania Libera.

Ei sunt suspectati de favorizarea infractorului si de grave neglijente in serviciu, in forma continuata.

Totodata, controlul tematic al Corpului de Control a ajuns la concluzia ca intreaga conducere a IPJ Neamt, in frunte cu Soric, "a dat dovada de interes scazut in destructurarea celor trei grupari infractionale din Neamt" si a manifestat grave neglijente in serviciu.

Spre exemplu, in doi ani la IPJ Neamt, condus de Aurelian Soric, nu s-a luat nici o declaratie in 2195 de dosare cu infractiuni grave, iar in 2010 nu au fost inregistrate alte 84 de dosare de talharii, santaje si violuri.

Gandul: Romania se afla in asteptarea unor cutremure de 6 grade pe scara Richter

Pe de alta parte, Gandul atrage atentia asupra unor cutremure in viitorul aproapiat, evenimente care ar zdrucina intreaga tara mai rau decat scandalurile din politie ori circul de la sediul PRM.

Profesorul Gheorghe Marmureanu, directorul Institutului de Fizica a Pamantului, a declarat ca in Romania se pot produce in perioada urmatoare cutremure de peste 6 grade pe scara Richter, dar acestea nu vor trece de 7 grade - magnitudine considerata critica, la noi.

"Romania va avea parte de cutremure in perioada urmatoare, dar nu mai mari de 7 grade pe scara Richter, pentru ca la noi magnitudinea critica este de 7 grade. Vor fi cutremure de sase grade sau de sase si ceva. Ne vor zgaltai, dar nu murim. Consider ca nu vor fi cutremure catastrofale in perioada urmatoare si nu ma refer numai la 2011, ci pe o perioada mult mai mare", a explicat Gheorghe Marmureanu.

D.R.

Două cutremure s-au produs joi dimineață, în România. Orașele unde au fost resimțite cel mai puternic FOTO
Două cutremure s-au produs joi dimineață, în România. Orașele unde au fost resimțite cel mai puternic FOTO
Institutul Naţional pentru Fizica Pământului anunță că două cutremure slabe s-au produs, joi dimineaţă, 28 martie, în zona Moldovei. Primul dintre acestea, cu magnitudinea de 3,3 a...
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
#PRM evacuat, #vadim injurii basescu, #sediu prm evacuat, #cutremur Romania, #corp control IPJ Neamt , #Traian Basescu