Reactii dupa consultarile de la Cotroceni

Luni, 18 Februarie 2008, ora 18:41
2071 citiri
Reactii dupa consultarile de la Cotroceni

Dupa consultarile presedintelui Traian Basescu, tinute cu partidele, in legatura cu pozitia Romaniei in raport cu independenta Kosovo, liderul PRM Corneliu Vadim Tudor s-a aratat de acord cu pozitia adoptata de tara noastra, de a nu recunoaste noul stat european.

Pe de alta parte, presedintele PRM a apreciat in sens negativ actiunile UDMR, declarand ca aceasta formatiune este o "organizatie separatista si terorista", care ar trebui eliminata din Guvern si intr-un viitor apropiat din Parlament.

In plus, Corneliu Vadim Tudor a criticat si prestatia ambasadorului SUA la Bucuresti, Nicholas Taubman, care a pledat pentru oficializarea limbii maghiare in Romania.

"Sa ne lase in pace cu sfaturile lor", a afirmat liderul PRM.

Vicepresedintele PNL Crin Antonescu a afirmat ca "nu sunt reunite conditiile pentru recunoasterea Kosovo, [...] iar pentru cei ingrijorati, nu exista si poate exista o analogie care sa afecteze Romania". "Nu consideram ca suntem in fata unei crize", a adaugat liderul PNL.

"Romania a avut de-a lungul anilor relatii foarte bune cu Serbia si vrem sa le avem in continuare. Romania doreste ca aceasta zona sa fie o zona stabila de securitate si dorim sa ne aducem aportul in acest sens. Aceasta independenta este un precedent periculos. Din aceste considerente, am cerut autoritatilor statului sa nu recunoasca independenta statului Kosovo", a declarat presedintele PC, Daniela Popa.

In legatura cu pozitia exprimata de UDMR, presedintele PD-L, Emil Boc, este de parere ca premierul este persoana in masura sa gestioneze aceasta problema, a unui partener la guvernare care nu isi asuma pozitia oficiala.

"PD-L sustine punctul de vedere al autoritatilor, de a nu recunoaste independenta Kosovo. PD-L a apreciat ca acest caz nu poate constitui un precedent pentru Romania, iar UDMR trebuie sa iasa din duplicitatea unde se afla", a mai spus Emil Boc.

Fostul prim-ministru si ministru de externe Petre Roman considera, intr-o interventie la Realitatea Tv, ca premierul Tariceanu ar trebui sa elimine din guvern UDMR, din cauza pozitiei "absolut inacceptabile" a acestei formatiuni in problema Kosovo, care a dus la "distorsionarea" mesajului Romaniei in plan extern.

Presedintele Parlamentului European Hans-Gert Pottering a apreciat luni ca declaratia de independenta a Kosovo nu constituie un precedent, deoarece cazul provinciei sarbe este unic.

"Nu trebuie sub nicio forma vazut un precedent in cazul Kosovo: prin statutul sau de teritoriu sub tutela ONU, cazul Kosovo nu este comparabil cu niciun alt caz", a declarat Pottering, in deschiderea sesiunii din februarie a Parlamentului european la Strasbourg.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Premierul Ciolacu, alături de tinerii blocaţi pe aeroportul din Dubai: ”Zâmbetele lor mi-au dat energie cât toate cafelele băute în ultimele zile” FOTO
Premierul Ciolacu, alături de tinerii blocaţi pe aeroportul din Dubai: ”Zâmbetele lor mi-au dat energie cât toate cafelele băute în ultimele zile” FOTO
Marcel Ciolacu, premierul României a postat imagini din aeronava oficială cu care revine în ţară, alături de grupul de tineri blocaţi pe aeroportul din Dubai, el afirmând că zâmbetele lor...
Primele reacții după atacul Israelului asupra Iranului: Șefa CE, Italia și China fac apel la detensionare / Oman condamnă gestul
Primele reacții după atacul Israelului asupra Iranului: Șefa CE, Italia și China fac apel la detensionare / Oman condamnă gestul
Oman, sultanat din Golf care a jucat mult timp rol de mediator între Teheran şi occidentali, a condamnat vineri ”atacul israelian” în Iran, după exploziile produse în zori în provincia...
#Kosovo, #independenta, #reactii, #pozitie, #Romania , #Traian Basescu