Vadim Tudor catre Traian Basescu: Va fac premier cand ajung presedinte (Video)

Joi, 11 Iunie 2009, ora 16:22
3229 citiri
Vadim Tudor catre Traian Basescu: Va fac premier cand ajung presedinte (Video)
Foto: Antena3

Ceremonia de inmanare a certificatelor de europarlamentar organizata de BEC a prilejuit un schimb de replici intre seful statului si presedintele PRM, proaspatul europarlamentar Corneliu Vadim Tudor, care i-a spus lui Basescu ca il va face premier cand va ajunge la Cotroceni.

"Va fac premier cand ajung presedinte", i-a spus Vadim Tudor lui Traian Basescu, ulterior acestei replici seful statului refuzand sa-i mai intinda mana presedintelui PRM.

In cadrul ceremoniei, fiecare dintre cei 33 de alesi, dupa primirea certificatului de europarlamentar, a facut un tur al salii dand mana cu presedintele Traian Basescu, premierul Emil Boc, presedintii Camerei Deputatilor si Senatului, Roberta Anastase si Mircea Geoana.

Lucrurile au decurs normal pana cand s-a ajuns la strigarea reprezentantilor PRM, presedintele partidului, Corneliu Vadim Tudor pofitand de ocazia de a se afla fata in fata cu seful statului.

Vadim Tudor a intervenit zgomotos si in timpul alocutiunii presedintelui Traian Basescu, cand seful statului a spus ca toti cei 33 de europarlamentari sunt romani. "Si Sogor Csaba este roman!", a strigat Vadim Tudo. "Domnule Vadim, va evacuez!", si-a intrerupt Basescu discursul.

Astept sa ma evacuati, dar la Cotroceni

Ulterior, dupa incheierea ceremoniei, s-au impartit pahare cu sampanie, seful statului si Corneliu Vadim Tudor continuand schimbul de replici cu aceasta ocazie. "Astept sa ma evacuati, dar la Cotroceni", i s-a adresat Vadim Tudor presedintelui Basescu, cand acesta a ajuns in dreptul lui pentru a ciocni un pahar de sampanie. "Nu te evacuez maestre", a raspuns Basescu, care a renuntat sa mai dea noroc cu Vadim Tudor si colegul sau de Parlament European, George Becali.

Presedintele Traian Basescu si premierul Emil Boc au plecat imediat dupa incheierea ceremoniei, fara a mai sta la discutii cu proaspetii europarlamentari. Inca de la sosire, seful statului a pastrat o tinuta sobra si, desi se astepta ca presedintele sa fie insotit de fiica sa, Elena Basescu, proaspatul europarlamentar a venit separat, la cateva minute dupa tatal sau.

Domnule, nu crezi ca e cazul sa ingropam securea razboiului?

Corneliu Vadim Tudor a explicat apoi schimbul de replici cu presedintele. "Nu a ciocnit cu mine pentru ca nu bea sampanie, el bea sa se dreaga, asa ca bea whisky. Deci eu i-am zis asa: "Domnule, nu crezi ca e cazul sa ingropam securea razboiului? Zice "Da, da, dar ati scris atatea rautati despre mine". Zic: "Uite, cand am sa fiu presedinte pe dumneata am sa te fac prim-ministru". Normal ca se uita zbanghiu la mine, e suparat, normal ca e suparat pentru ca timpul lucreaza in favoarea mea", a spus Vadim Tudor.

Presedintele PRM a amintit si de o intreventie televizata a Elenei Basescu, in care a spus ca Vadim Tudor va avea de infruntat acum "doi Basescu" si ca ea are mintea odihnita. "O alta gafa monumentala, ca are mintea odihnita, nu trebuia sa ne spuna pentru ca ne-am dat seama ca si ea si taica-su au mintea odihinita. Le-o obosesc eu. Ea azi noapte era la un club de fitness la 12 noaptea, ea ii creaza lui taica-su mai multe probleme decat i-a creat Nicu Ceausescu lui Nicolae Ceausescu, si e pacat", a spus Vadim Tudor.

Presedintele PRM a avut o explicatie si pentru faptul ca Traian Basescu nu a dat mana cu el in cadrul ceremoniei. "Nu are cultura civilizatiei, eu sunt elegant, civilizat, vorbesc frumos cu toata lumea si lui ii e frica de mine, el nu vrea sa faca transferul pasnic de putere", a remarcat Vadim.

Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Alianța Dreapta Unită, formată din USR, PMP și partidul Forța Dreptei se găsește în imposibilitatea de a avea liste comune de candidați pentru alegerile din 9 iunie, după ce Biroul...
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Preşedintele USR, Cătălin Drulă, susţine că unii primari USR ar fi fost ”şantajaţi” sau ”momiţi” să treacă la PSD, în condiţiile în care de faţă era şi liderul social...
#Vadim Basescu europarlamentare, #Basescu Vadim evacuez, #Vadim presedinte Basescu , #Traian Basescu