Cosmin Contra, implicat intr-o afacere uriasa in China?

Joi, 18 Decembrie 2014, ora 14:21
7081 citiri
Cosmin Contra, implicat intr-o afacere uriasa in China?
Foto: Look TV

Mutarea lui Cosmin Contra din Primera Division in prima liga chineza ar putea fi doar un prim pas dintr-o afacere uriasa in care ar fi implicat si antrenorul roman.

Jurnalistii spanioli scriu ca patronul echipei care l-a acontat pe Contra, Guangzhou R&F, incearca sa isi faca intrarea in forbalul european, iar aducerea lui "Gurita" nu reprezinta decat prima mutare.

Miliardarul Zhang Li ar fi interesat de achizitionarea clubului Getafe, insa nu se grabeste sa faca o oferta concreta.

Formatia de la periferia Madridului se confrunta cu mari probleme financiare, chiar cedarea lui Contra in China, mutare in urma caruia va incasa 1,5 milioane de euro, fiind o masura disperata de a echilibra cat de cat bugetul slabit de datorii.

Astfel, echipa a fost scoasa la vanzare, insa investitorii interesati se lasa asteptati din cauza crizei economice care a lovit si Primera Division.

Presa iberica sustine ca Zhang Li este foarte interesat, insa ar vrea sa preia clubul cat mai ieftin, motiv pentru care nu se grabeste sa finalizeze cumpararea pachetului majoritar de actiuni.

In schimb, prin aducerea lui Cosmin Contra in China, el a pompat indirect o suma considerabila in conturile celor de la Getafe, care trebuie sa stabilizeze clubul din punct de vedere financiar in urmatorul an.

Cosmin Contra lasa Primera Division pentru un salariu colosal in China

Daca lucrurile vor decurge conform planului, miliardarul chinez va ajunge la Getafe cel mai tarziu in 2016.

In acelasi timp, el il va urmari atent pe Cosmin Contra la Guangzhou R&F, iar daca antrenorul roman va confirma, va reveni si el la Getafe, unde va avea la dispozitie un buget consistent pentru a transforma echipa intr-una capabila sa se lupte cu fortele Spaniei.

Zhang Li este un om de afaceri chinez in varsta de 61 de ani cu o avere estimata la 1,8 miliarde de dolari.

M.D.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#Contra pleaca China, #Contra antrenor China, #Contra Guangzhou China , #antrenor