Cosmin Contra, despre urmatoarele doua meciuri ale echipei nationale si problemele pe care le are

Joi, 22 Martie 2018, ora 19:04
2851 citiri
Cosmin Contra, despre urmatoarele doua meciuri ale echipei nationale si problemele pe care le are
Foto: frf.ro

Selectionerul nationalei de fotbal a Romaniei, Cosmin Contra, a admis ca vremea nefavorabila impune jucatorilor adaptarea la conditii dificile de pregatire si joc, dar ca tricolorii vor incerca sa se adapteze la orice scenariu si vor aborda la victorie meciurile amicale cu Israel si Suedia.

"Sunt conditiile care sunt si trebuie sa ne adaptam cat mai bine. Este si o chestie de mentalitate, de autodepasire, de a te adapta in fiecare zi la dificultatile naturii. Este un exercitiu de a ne adapta cat mai repede la anumite conditii aici in tara si de a trece poate maine la niste conditii foarte bune de a pregati jocul si de a juca si dupa aceea sa ne intoarcem din nou la niste conditii grele. Vom fi puternici si ne vom adapta la orice conditii si vom incerca sa castigam ambele meciuri. Voi incerca sa nu mai fac asa de multe schimbari ca in ultimele meciuri.

Dar sunt jucatori tineri pe care i-am adus sa-i vad si voi vedea cum planific aceste doua meciuri. Eu ma ghidez si dupa ce vad la antrenamente, vreau sa-i simt, sa-i vad si iau decizia. I-am adus sa debuteze, sa-i vad cum se integreaza in angrenajul echipei nationale. Sunt putin surprins, este o atmosfera extraordinara, s-au integrat foarte bine. La antrenamente e o placere sa-i vezi antrenandu-se, asa ca exista toate premisele sa avem continuitate in joc, continuitate in agresivitate, in mentalitate, sa cream ocazii, sa incercam sa marcam goluri, ceea ce am facut la toate meciurile de cand sunt antrenor", a declarat joi, Cosmin Contra, la Casa Fotbalului.

Selectionata de fotbal a Romaniei pregateste campania de calificare la EURO 2020 cu doua meciuri amicale in compania Israelului, sambata 24 martie, la Netanya, si apoi cu Suedia, pe 27 martie, la Craiova. Selectionerul Cosmin Contra a convocat pentru aceste jocuri 27 de jucatori, dintre care 16 joaca in strainatate si 11 din campionatul intern.

Atacantul Florin Andone este accidentat, dar Contra a precizat ca nu va mai convoca un alt atacant.

Selectionerul Romaniei a opinat ca rezultatul are o mare importanta, inclusiv in meciurile amicale:

''Rezultatul conteaza, pentru ca muncim pentru rezultat, alergam pentru aceste rezultate si e clar ca daca joci bine, iti creezi ocazii si nu castigi, e normal ca ramai frustrat. Un rezultat bun dupa un joc bun daca s-ar putea ar fi extraordinar. Dar ma intereseaza mai mult sa avem continuitate in exprimare, mai mult decat rezultatul. Si eu cred ca daca avem continuitate in exprimarea pe teren eu cred ca vom avea si rezultate''.

Contra isi doreste ca nationala Romaniei sa repete momentele bune din anumite meciuri si sa arate o mai mare consistenta in joc:

''Ne intalnim o data la 3-4 luni de zile si trebuie sa le reamintesti jucatorilor ceea ce vrei de la ei. Intotdeauna le voi cere sa nu se relaxeze, sa ne imbunatatim aceasta mentalitate, agresivitate, acest joc care mi-ar placea sa-l vad la echipa nationala, de posesie, in viteza, cu ocazii.

Ceea ce am vazut la meciul cu Turcia, in multe momente la meciul cu Kazahstanul. Ceea ce am vazut in Danemarca in anumite momente, chiar daca ne-au pus in dificultate. Ce am vazut in meciul cu Olanda in prima repriza. Au fost multe momente in care am avut niste actiuni extraordinare, asta vreau sa vad''.

Contra a remarcat jocul nationalei Under 19 cu Serbia (4-0) si a precizat ca poarta nationalei mari este deschisa oricarui jucator cu calitati indiferent de varsta.

''Este o generatie de exceptie, au o sansa mare sa se califice la un campionat european dupa foarte mult timp, acolo au o sansa enorma sa se califice la un campionat mondial. Au valoare, au si mentalitatea necesara sa faca lucrul acesta. Daca vor avea evolutii bune, constante, de ce nu.

Nu imi e frica sa aduc jucatori care confirma, care au evolutii bune, nu e nicio problema sa ajunga in sanul echipei nationale daca confirma si chiar daca au varste de 18-19 ani, sau chiar de 17 ani, cum are Screciu (Vladimir - n.r.), care a facut un meci extraordinar ieri. A fost unul dintre remarcatii mei, mai ales pe un post pe care cautam solutii. Sunt jucatori care daca vor avea aceasta exprimare vor avea poarta deschisa oricand'', a mentionat Contra.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#Cosmin Contra meciuri nationale, #Israel Romania, #Romania Suedia , #stiri Cosmin Contra