Un fost mare fotbalist roman, despre greseala carierei: Mi-a fost asa rusine!

Joi, 08 Decembrie 2016, ora 08:29
10330 citiri
Un fost mare fotbalist roman, despre greseala carierei: Mi-a fost asa rusine!
Foto: captura video Dolce Sport

Cosmin Contra, fost jucator la AC Milan si Atletico Madrid, a povestit ceea ce crede ca a fost "greseala carierei" sale - bataia cu Edgar Davids la un meci cu Juventus Torino.

In vara anului 2002, romanul a jucat cu Milan la Trofeul TIM, la care participa celelalte doua mari forte ale Italiei, Juventus si Inter Milano. La acea competitie a avut loc altercatia cu olandezul, iar cateva saptamani mai tarziu Contra a fost transferat in Spania, la Atletico.

"A fost greseala carierei. Toata lumea dadea plecarea mea de la Milan pe acel incident si nu a fost deloc asa. A fost o faza, Gatusso ii fura mingea, el ii da o lovitura din spate lui Gatusso, eu vin din spate, ii dau si eu una. Se face un meleu acolo, impingeri, nu stiu, si ne da pe noi doi afara, pe mine si pe Davids.

Si atunci eu il las pe Davids sa iasa primul, zic, nu ne bagam amandoi pe tunelul de la vestiare. Si atunci eu il vad pe Montero, uruguayanul de la Juventus, fundasul central ca-i face semn lui Davids sa ma astepte pe culoar. Si atunci am zis, eu l-am lasat sa se bage in vestiar sa nu fie incidente, cum ma asteapta, l-am ras. Si da, ma astepta acolo pe culoar si eu ce sa mai vorbesc, sa mai stau. I-am dat-o direct.

Au venit acolo, a venit unul de pe banca lui Juventus, au venit pe tunel probabil stiau ca se vor incinge lucrurile. Mi-a dat un picior in spate, dupa a venit Abbiati, mi-aduc aminte cu manusile alea, l-a luat de gat si l-a pus la perete, i-a zis, tu nu te baga, tu stai aici. Dupa a venit securitatea, ne-a despartit. i-am spart arcada, i-a pus nu stiu cate puncte de sutura", a povestit Contra pentru Dolce Sport.

Acesta sustine ca i-a fost rusine pentru gestul sau, cu atat mai mult cu cat a implicat doua dintre cele mai mari echipe de fotbal ale lumii.

"Imi era rusine ca eu am facut. La cluburile mari conteaza imaginea, nu poti ca jucator sa faci asta. Dar eu le-am spus 'Ce sa fac?'. Pentru imagine sa astept sa ma bata Davids? Sa-mi sparga gura sau nasul? Eu ma apar. Cea mai mare rusine am suferit-o in avion la intoarcere. Intotdeauna Inter si Milan imparteau avionul care mergea la Trieste.

Si ne intoarcem cu acelasi avion si cea mai mare umilinta, ca intotdeauna in avion imi place sa raman printre ultimii, mai vorbeam, cea mai mare umilinta cand am urcat toti de la Inter si toti de la Milan s-au ridicat in picioare si m-au aplaudat cu Galliani, cu toti conducatorii de la Inter si de la Milan, ca era Milan pe o parte si Inter pe alta. Mi-a fost o rusine, umilinta, rusine.

Imi venea sa ma bag in avion, sa intru acolo la bagaje. Asa rusine mi-a fost. Dar cea mai mare, in avion, m-a sunat Inzaghi, el era accidentat, nu participa la TIM, el fusese la Juventus si mi-a zis ca-mi da ce vreau eu, ce cadou vreau eu, ce masa unde vreau eu. Asa ura aveau jucatorii. Bobo Vieri cand am urcat in avion m-a luat in brate. Zic, ba, asa urat sa fie Davids in Italia? Si dupa am aflat eu povesti, ce facea Davids", a mai spus Contra.

Fostul international roman a povestit ca Adriano Galliani il anuntase ca urma sa primeasca o amenda de 115.000 de euro, dar in cele din urma a scapat de aceasta pedeapsa.

Cosmin Contra a jucat la AC Milan un sezon, in perioada 2001-2002, fiind om de baza al echipei lui Silvio Berlusconi. Romanul a ajuns in Italia de la Alaves si era considerat de multi cel mai bun fundas dreapta din Europa.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ironia lui Nicușor Dan după ce Piedone a venit cu un tricou pe care scria ”Şi eu sunt interlop”: ”Ştim toţi!”
Ironia lui Nicușor Dan după ce Piedone a venit cu un tricou pe care scria ”Şi eu sunt interlop”: ”Ştim toţi!”
Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a postat sâmbătă pe Facebook o fotografie în care apare în tribune, la un meci, afişând un tricou cu mesajul: Ştim Toţi!, ca răspuns la mesajul de pe...
Ludovic Orban, ales președintele Forţa Dreptei. "Adevăraţii liberali sunt în acest partid"
Ludovic Orban, ales președintele Forţa Dreptei. "Adevăraţii liberali sunt în acest partid"
Ludovic Orban a fost ales, sâmbătă, 20 aprilie, preşedintele partidului Forţa Dreptei la primul Congres al formaţiunii, adunare la care au participat, la Palatul Parlamentului, peste 1.200 de...
#Cosmin Contra incident Davids, #Contra rusine Davids, #Contra bataie Davids , #stiri Cosmin Contra