Gusa: Decizia justitiei privind semnul electoral e "abuziva"

Miercuri, 02 Aprilie 2008, ora 19:07
1274 citiri
Gusa: Decizia justitiei privind semnul electoral e "abuziva"

Cozmin Gusa, candidat la primara Capitalei, considera abuziva decizia Inaltei Curti de Justitie si Casatie (ICCJ) de a respinge contestatia PIN privind decizia Biroului Electoral Central (BEC) de a respinge semnul sau electoral, anunta NewsIn.

"Candidatul Aliantei "Lista lui Cozmin" la Primaria Municipiului Bucuresti a luat nota de decizia instantei supreme de a respinge semnul electoral de pe buletinele de vot si a hotarat in acelasi timp sa-si pastreze acest semn electoral pe toata perioada de pana la alegeri", se arata intr-un comunicat de presa PIN.

"Decizia instantei de a nu accepta contestatia este una abuziva, chiar daca ea consta doar in refuzul de a discuta decizia BEC, asa cum legea permite", se mai specifica in comunicat.

In urma deciziei Biroului Electoral Central si a verdictului ICJC, semnul electoral al alinatei nu va aparea pe buletinul de vot, el fiind inlocuit cu un patrat gol.

Pe perioada campaniei electorale, Cozmin Gusa va pastra insa semnul electoral "Lista lui Cozmin Gusa" si mesajul "Ne-am saturat cat ne-au furat".

Potrivit lui Gusa, decizia si motivatia BEC este un atac politic venit din partea celorlalte partide, ca urmare a prezentarii publice a unor sondaje de opinie care il plasau inaintea celorlalti potentiali contracandidati la primaria Capitalei.

ICCJ a respins, marti, contestatia formulata de Cozmin Gusa, candidat la Primaria Bucuresti din partea aliantei electorale "Lista lui Cozmin".

BEC a respins, saptamana trecuta, la propunerea conservatorului Vlad Hogea si a liberalului Tudor Chiuariu, semnul electoral al candidatului la Primaria Capitalei, Cozmin Gusa- "Lista lui Cozmin/Ne-am saturat/Cat ne-au furat".

Decizia BEC a fost luata in unanimitate, semnul electoral al lui Cozmin Gusa pentru Bucuresti fiind interpretat ca o incalcare a ordinii de drept.

Reprezentantii partidelor in BEC au sustinut ca nu este vorba despre un simplu semn electoral, ci despre un slogan de campanie, care ar putea influenta votul.

Ei au mai motivat prin aceea ca propaganda electorala este interzisa in ziua scrutinului.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Un srilankez condamnat la închisoare pentru o crimă comisă în urmă cu 33 de ani va fi adus în România pentru ispășirea pedepsei
Un srilankez condamnat la închisoare pentru o crimă comisă în urmă cu 33 de ani va fi adus în România pentru ispășirea pedepsei
Poliţiştii vor aduce pe 23 aprilie, din Germania, un bărbat de 53 de ani din Sri Lanka, pe nume Kumarasamy Navaneethan, ce avea emis pe numele lui un mandat european de arestare, de către...
Taxele ascunse și clauzele abuzive din contracte la care trebuie să fie atenți mirii. Avocat: „Să se asigure că nu pierd avansul!”
Taxele ascunse și clauzele abuzive din contracte la care trebuie să fie atenți mirii. Avocat: „Să se asigure că nu pierd avansul!”
Cuprinse de euforie, cuplurile care-și organizează nunta pot deveni foarte ușor victimele unor șarlatani. Pentru că unde e rost de mulți bani, există și riscul comiterii unor fapte imorale...
#Gusa, #Justitie, #semn, #electoral, #abuziva , #PIN