Copiii candidatilor, unelte in campania electorala

Miercuri, 21 Mai 2008, ora 16:10
3533 citiri
Copiii candidatilor, unelte in campania electorala

Copiii candidatilor la alegerile locale din iunie au devenit cele mai utile unelte de atragere a electoratului, insa nu fara a intra in atentia directiilor pentru protectia copilului, mai ales ca partidele au fost atentionate sa nu foloseasca minori in campanie, scrie Evenimentul Zilei in pagina electronica.

Un astfel de caz este candidatul PD-L la primaria Zalau, Dorel Labo, al carui afis electoral il prezinta pe baiatul sau, elev in calsele primare, care indeamna electoratul sa-i voteze tatal. Vreau ca tatal meu sa lucreze pentru tine!", este scris pe afisul candidatului democrat-liberal.

Folosirea copiilor in campania electorala este si una dintre armele candidatului PIN la Primaria Capitalei, Cozmin Gusa, care apare intr-unul din afisele electorale alaturi de cei doi copii ai sai.

Cum spune o vorba batraneasca adaptata cadrului politic, daca nu ai copii, sa-ti cumperi, se aplica si in aceasta campanie electorala. Candidatii care nu au copii...imprumuta de la colegii de partid.

Este cazul candidatului PD-L la Primaria Baia-Mare, Corin Chereches, care apare intr-un clip electoral in care copiii rup afisele unui contracandidat si le calca in picioare, ceea ce contravine legii privind alegerile.

Autoritatea Nationala pentru Protectia Copiluluia face deja o ancheta in cazul Chereches, in contextul in care legea privind protectia copilului spune ca minorii nu pot fi folositi sau expusi de catre parinti sau de alte persoane in scopul de a obtine avantaje personale. Date fiind conditiile, candidatii care au folosit copii in campanie risca sa fie amendati.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Românii care își ajută părinții cu bani. Ce sume cheltuie: "Vreo 2.000 de lei pe lună. Iarna le dau mai mult"
Românii care își ajută părinții cu bani. Ce sume cheltuie: "Vreo 2.000 de lei pe lună. Iarna le dau mai mult"
Mulți tineri fac față cu greu cheltuielilor cotidiene și sunt sprijiniți financiar de părinți. Aceștia fie le oferă diferite sume de bani, fie le cumpără casă sau mașină. Ajutorul...
Alertă cu privire la un sirop de tuse pentru copii. Produsul ar fi foarte toxic, arată testele
Alertă cu privire la un sirop de tuse pentru copii. Produsul ar fi foarte toxic, arată testele
Organizaţia Mondială a Sănătăţii a anunţat că este probabil să extindă avertizarea cu privire la siropul de tuse pediatric Benylin, produs de Johnson & Johnson dintr-un lot descoperit în...
#campanie, #Capitala, #Cozmin Gusa, #copii, #minori , #stiri Cozmin Gusa