Cozmin Gusa explica de ce a infiintat GeoPol

Duminica, 03 Iunie 2012, ora 17:40
2786 citiri
Cozmin Gusa explica de ce a infiintat GeoPol
Foto: Arhiva

Analistul politic Cozmin Gusa a declarat ca fost nevoit sa infiinteze GeoPol, pentru ca, in momentul achizitionarii PSV Company, a descoperit ca Insomar, parte a grupului, este total decredibilizat din cauza implicarii numelui institului in dosare penale.

"La Insomar, ce a constituit motivul initial pentru care am decis sa achizitionam PSV Company, am gasit doar fapte si finantari cercetate penal azi (gen baronul PSD Bunea Stancu, de la Braila), ce ne-au impiedicat sa folosim pentru analiza sociologica un institut total decredibilizat in acest fel.

Am fost nevoiti sa fondam un alt institut de la zero, cu oameni noi, pe o companie noua, cu investitiile corespunzatoare (GeoPOL)", a spus Gusa pentru Evenimentul Zilei.

Singura satisfactie partiala, precizeaza analistul, este legata de Realitatea, "unde am avut pana-n acest moment posibilitati de colaborare ce ne-au dat satisfactie ca actionar minoritar".

"Acest lucru s-a intamplat insa doar datorita relatiei personale vechi pe care o am cu Elan Schwartzenberg sau cu oameni din managementul statiei", a explicat Gusa.

Acesta a subliniat insa participatiile minoritare in companii media nu i-au adus pana acum satisfactii majore.

"In loc sa gasim un set de participatii minoritare productive, asa cum ne informase precedentul proprietar, am gasit un ghem de interese nelegitime, cu iz infractional major sau cu potential falimentar evident.

Spre exemplu, la OTV, in locul participarii garantate de 19,9%, ne-am trezit intr-o companie ce n-a permis accesul nostru la documente nici pana azi, respectiv in mijlocul unui dosar ce chestioneaza investitia neverosimila de 40 de milioane de euro platita pentru aceasta participatie. Sigur, toate actiunile administratorului OTV si ale partenerilor sai vor fi anchetate conform legii, dar asta nu ne ofera vreo satisfactie in afaceri", a incheiat analistul.

Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
#Cozmin Gusa GeoPol Isomar, #Gusa Isomar cerectari penale , #stiri Cozmin Gusa