Gusa: Performanta DNA din cazul Apostu se datoreaza si implicarii SRI

Luni, 21 Noiembrie 2011, ora 14:05
2180 citiri
Gusa: Performanta DNA din cazul Apostu se datoreaza si implicarii SRI
Foto: B1 Tv

Analistul politic Cozmin Gusa crede ca arestarea lui Sorin Apostu, "pupila premierului, reprezinta o performanta senzationala" a DNA, care insa s-a facut cu ajutorul celor de la SRI.

"Doar prin scandalul de la Cluj e evident ca DNA a dat iama in PDL. Asta pentru mine e o veste buna. Eu nu cred ca putea sa se faca acest lucru, aceasta performanta a DNA-ului, fara aportul SRI-ului. Cred ca acest cuplu institutional DNA + SRI - ca si acolo este un cuplu institutional executiv, Maior (institutional) si Coldea (executiv) - aceste doua cupluri colaborand in numele institutiilor pot sa aiba aceste performante.

Sa arestezi pupila prim-ministrului, in calitatea lui de primar al celui mai important oras din Transilvania, la Putere, este o performanta senzationala, care lasa perplex tot arealul infractional de la nivelul PDL si al celorlalte partide, ca stim ca infractionalitatea nu e numai la PDL, e si la PSD si la PNL si peste tot. Asta mi se pare o performanta si o veste buna pentru reforma asta a statului roman pe care o clamam, culmea, dusa la capat prin niste oameni din noua generatie", a declarat duminica seara Cozmin Gusa, la B1 Tv.

Analistul politic mai sustine ca actiunea DNA de la Cluj arata ca in Romania s-a ajuns in sfarsit la "reforma despre care se tot vorbea".

"Ca intr-o Romanie in care este atata coruptie si nimeni de la Putere nu este cercetat, uite ca se cercetaza, in fieful premierului, un om lipit de Emil Boc. Desi conducerea DNA este formata din clujeni, pentru ca cuplul institutional executiv, respectiv Daniel Morar - Doru Tulus sunt clujeni amandoi si bineinteles ca-l cunosc si pe Apostu si pe toti de acolo, n-au ezitat sa faca acest lucru, desi va dati seama ce inseamna asta pentru familiile lor de la Cluj si pentru atmosfera de acolo? Si daca tot vorbim despre asta, cred ca in sfarsit am ajuns ca reforma despre care se tot vorbea sa poata sa fie indeplinita", a mai spus acesta.

Primarul Clujului, Sorin Apostu, si directorul general al Brantner Romania, Calin Stoia, au fost arestati, in 11 noiembrie, pentru 29 de zile, prin decizia magistratilor de la Curtea de Apel Cluj.

Primarul Apostu este acuzat ca ar fi cerut si primit, in perioada 2009 - 2011, echivalentul in lei a 94.000 de euro pentru a incheia contracte de salubrizare si asigurare a parcului auto al regiilor subordonate Consiliului Local Cluj.

I.U.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ciolacu laudă candidatura lui Firea la primărie: "Este cea mai bună alegere pentru bucureștenii care își doresc mai puțin spectacol"
Ciolacu laudă candidatura lui Firea la primărie: "Este cea mai bună alegere pentru bucureștenii care își doresc mai puțin spectacol"
După decizia luată în coaliția PSD-PNL de a retrage sprijinul pentru candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la primăria Capitalei, Marcel Ciolacu o prezintă pe Gabriela Firea ca cea mai bună...
Iohannis, întrebat de ce a mers în Coreea de Sud cu un avion de lux: „Am venit cu o aeronavă mică. Nu ştiu cum definiţi un avion de lux”
Iohannis, întrebat de ce a mers în Coreea de Sud cu un avion de lux: „Am venit cu o aeronavă mică. Nu ştiu cum definiţi un avion de lux”
Klaus Iohannis a răspuns marţi, 23 aprilie, de ce s-a deplasat în Coreea de Sud cu un avion de lux în timp ce miniştrii au mers cu un avion de linie, precizând că a venit într-o deplasare...
#Cozmin Gusa arestari Cluj Apostu, #DNA colaborare SRI , #stiri Cozmin Gusa