"Rabla" 2011, in pana de clienti

   

Colectorii autorizati din Dolj si dealerii care au intrat in program spun ca numarul clientilor a scazut drastic fata de anul trecut
Programul "Rabla" 2011 nu merge asa cum se asteptau autoritatile. Colectorii autorizati din Dolj au foarte putini clienti in comparatie cu anul trecut, iar vanzarile de automobile nu sunt nici ele stralucite. In Dolj, au obtinut autorizare pentru colectarea de masini uzate Oltmetal SA - cu trei centre la Podari, DMV Prest SRL - un centru de colectare in Craiova, Romfer Trans SRL - un centru de colectare langa combinatul Doljchim si Duncomet SA - cu trei centre la Craiova, Bailesti si Poiana Mare.
Toti cei patru colectori se plang ca au solicitari foarte putine. Spre exemplu, reprezentantii Oltmetal spun ca au in jur de 15 clienti pe zi, adica foarte putin fata de anul trecut, cand au avut si 100 de solicitanti pe zi. In 2010, firma a eliberat 4.500 de vouchere, mai spun cei de la Oltmetal. DMV Prest este o firma nou intrata in program. "Am luat 100 de vouchere in prima etapa, dar avem putini solicitanti", a spus reprezentantul firmei, Marius Dragomir. Si Romfer Trans SRL a intrat pentru prima data in program. Firma are punctul de colectare langa combinatul Doljchim. Duncomet SRL si-a deschis tot trei centre de colectare. "Am luat 300 de vouchere pentru cele trei centre si nu cred ca am distribuit mai mult de 50 pana acum. Probabil ca oamenii sunt descurajati si de birocratia foarte mare din acest an: certificate fiscale, documente legalizate etc. Daca toate actele sunt in regula, ai nevoie de patru zile pana iei voucherul. Anul trecut se rezolva intr-o zi. Avem multi clienti care prefera sa aduca masina direct la fier vechi decat sa o dea prin acest program. In mod normal, poti obtine circa 400 de lei pe masina", a spus reprezentantul firmei, Costinel Dunareanu.
Cum se economisesc bani

Nici dealerii nu au vanzari extraordinare. In Craiova, au intrat in program Black Fox Prod - dealer Mazda, Black Fox Auto SRL - dealer Citroen, Policolor Exim - delaer Honda, Seiton Auto - dealer Suzuki si Rucom - dealer General Motors (Opel si Chevrolet). "Vanzarile de automobile merg foarte prost in aceasta perioada. Tot ce am vandut a fost prin Programul *Rabla*. Clientii pe care i-am avut pana acum au avut cate trei vouchere", a declarat Ramona Bogdan, coordonator vanzari la Seiton Auto. "Vindem mai putin ca anul trecut. O buna perioada nu au fost colectori autorizati in Craiova, iar apoi cei care vor sa cumpere vouchere de pe piata asteapta sa mai scada preturile. Toti clientii vin cu cate trei vouchere, pentru ca vor sa profite de aceasta oferta", a spus Ecaterina Parvuleasa, administratorul firmei. Pe piata, un voucher se vinde in prezent cu 1.400 - 1.500 de lei, desi valoarea lui nominala este de 3.800 de lei. Daca achizitionezi de pe piata trei vouchere la actualele preturi, rezulta o diferenta de 1.680 de euro, care poate fi scutita la achizitia unui automobil. Daca preturile pe piata vor scadea, economiile pot fi si mai mari.
Luni, 09 Mai 2011, ora 04:12
Sursa: Gazeta de Sud

Articol citit de 540 ori


Gazeta de Sud

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook