Avertismentul unui medic: 10% dintre oamenii care asculta muzica la casti risca sa-si piarda auzul. "Sunetele puternice distrug celule care nu se mai refac"

Sursa: Adevarul
Duminica, 12 Martie 2017, ora 06:02
75 citiri
Muzica poate fi daunatoare pentru sanatate, daca este ascultata la casti, cu volumul dat la maximum. Tot mai multi tineri ajung in clinicile ORL cu probleme de auz. Medicii ORL sustin ca 10% din persoanele care asculta muzica la casti risca sa isi piarda auzul. "Tinerii gresesc atunci cand asulta muzica in drum spre scoala sau la o plimbare. Trauma sonora apare si la 80 de decibeli, iar in momentul in care observa un tiuit incontinuu in urechi este indicat sa mearga la un medic ORL. Tot mai ...citește toată știrea

Disclaimer: Știrile locale sunt preluate automat de Ziare.com din publicațiile locale partenere. Ziare.com nu are niciun rol editorial în selectarea știrilor, iar publicațiile locale își asumă în totalitate răspunderea pentru conținut. Pentru orice sesizări privind conținutul acestor materiale de presă, contactați direct sursa principală, adică site-ul local.