Incepe admiterea la facultate

   

Facultatile din cadrul Universitatii din Craiova si-au deschis portile, incepand de ieri, pentru absolventii dornici sa urmeze cursurile universitare.

In perioada 4 - 31 iulie, cele 11 facultati ale Universitatii din Craiova desfasoara admiterea pentru anul I, anul universitar 2012 - 2013, pentru ciclul I, studii universitare de licenta la cele 55 de domenii si 105 specializari. Cei interesati pot vedea astazi oferta educationala la sediul Universitatii, iar in zilele urmatoare, la sediul facultatii pentru care opteaza. Tot aici, acestia isi vor depune si dosarele de inscriere. In acest an scolar, candidatii au la dispozitie 2.841 de locuri la buget, la taxa - 2.894, la invatamant la distanta - 705, iar invatamant cu frecventa redusa - 200 de locuri.

Acte necesare

Absolventii care au optat pentru una dintre facultatile craiovene trebuie sa se prezinte la sediul acesteia cu dosarul de inscriere. Acesta trebuie sa cuprinda obligatoriu urmatoarele acte: fisa-tip de inscriere; diploma de bacalaureat sau diploma echivalenta cu aceasta, in original sau copie legalizata sau adeverinta (in cazul liceelor care nu au eliberat diplomele pentru promotia 2012); certificatul de nastere, in copie legalizata; diploma de olimpic, in copie, numai pentru candidatii care se inscriu ca olimpici; adeverinta medicala-tip, din care sa rezulte ca este apt pentru facultatea la care candideaza; trei fotografii tip buletin de identitate; B.I. sau C.I. - in copie; chitanta de plata a taxei de inscriere la concursul de admitere.

In cazul in care potentialii studenti solicita scutire de taxa, trebuie sa aduca o copie legalizata dupa certificatele de deces ale parintilor (in cazul celor orfani de ambii parinti); adeverinta de la casa de copii (in cazul celor aflati in aceasta situatie); adeverinta din care sa rezulte calitatea de personal didactic, in activitate, a sustinatorilor legali sau adeverinta din care sa rezulte calitatea de personal incadrat in Universitatea din Craiova pentru sustinatorii legali ai candidatului.

Taxe

Cei care se inscriu la facultate trebuie sa plateasca si o taxa de inscriere. Aceasta este de 100 de lei, iar la Facultatea de Drept este 150 de lei. Daca absolventii se inscriu in cadrul aceleiasi facultati la mai multe domenii, vor plati inca 20 de lei pentru fiecare domeniu. In cazul Facultatii de Drept si Stiinte Administrative, pentru al doilea domeniu se mai plateste suma de 75 de lei.
Joi, 05 Iulie 2012, ora 04:12
Sursa: Gazeta de Sud

Articol citit de 421 ori


Gazeta de Sud

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook