Romi cu Mercedes, urmariti in trafic

   

Un tanar de 18 ani, de etnie roma, care s-a urcat la volan, desi nu avea permis de conducere, a fost prins de politistii de la Rutiera, miercuri, dupa ce i-a "alergat" pe mai multe strazi din municipiul Craiova si dupa ce a lovit in trafic trei autoturisme.

Politistii din cadrul IPJ Dolj au precizat ca, miercuri dupa-amiaza, agentii Serviciului Politiei Rutiere care supravegheau traficul pe bulevardul 1 Mai din Craiova au observat ca un autoturism Mercedes nu a acordat prioritate de trecere pietonilor care se angajasera in traversarea strazii pe marcajul pietonal din zona Fabricii de Confectii.

Politistii i-au facut semn soferului sa opreasca, insa acesta a calcat acceleratia, a trecut pe langa filtrul rutier si s-a indreptat catre bulevardul Nicolae Romanescu. Politistii au plecat in urmarirea Mercedesului cu semnalele sonore si luminoase pornite, iar la intersectia cu strada Targului, soferul a intors si a pornit in sens invers pe bulevardul Nicolae Romanescu. La intersectia cu bulevardul 1 Mai, soferul fugar a incercat sa treaca printre cele doua siruri de masini oprite la semafor, moment in care a lovit trei autoturisme. Mercedesul a trecut prin sensul giratoriu de la intrarea in Parcul "Romanescu" si a intrat pe strada Unirii, insa nu a mai apucat sa ajunga la intersectia cu bulevardul Gheorghe Chitu, pentru ca a fost blocat de politisti.
Soferul si pasagerul sau au sarit din masina si au incercat sa fuga, insa au fost prinsi destul de repede de agentii care i-au incatusat. Cei doi au fost dusi la sediul IPJ Dolj, unde cel care a condus masina a fost identificat ca fiind Madalin Scarlat, de 18 ani, din Craiova. Cel care se afla in masina condusa de Scarlat se numeste Mugurel Mihai, tot de 18 ani, si tot din Craiova.
Dupa ce l-au luat la intrebari pe soferul fugar, oamenii legii au aflat de ce acesta nu a vrut in ruptul capului sa dea ochii cu agentii de politie: nu avea permis de conducere. Scarlat a declarat in fata politistilor ca i-a fost frica sa opreasca, iar pasagerul sau ca i-a zis sa opreasca, dar n-a vrut.
Politistii doljeni au mai precizat ca pe numele lui Scarlat a fost intocmit un dosar penal pentru conducere fara permis.
Vineri, 01 Martie 2013, ora 04:13
Sursa: Gazeta de Sud

Articol citit de 113 ori


Gazeta de Sud

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook