Crin Antonescu ii ia apararea sotiei in scandalul Rosia Montana

Autor: Ana Ilie
Marti, 26 Ianuarie 2010, ora 22:55
6962 citiri
Crin Antonescu ii ia apararea sotiei in scandalul Rosia Montana

Crin Antonescu i-a luat apararea marti seara sotiei sale, europarlamentarul Adina Valean, in problema Rosia Montana.

Liderul PNL a declarat la Antena 3 ca Valean a oraganizat la Bruxelles o dezbatere despre "mineritul in conditii sigure", dupa ce anterior organizase si discutii pornind de la idei adverse proiectului Rosia Montana.

"Eu stiu de la sotia mea, cu care am schimbat cateva vorbe despre ce va face ea saptamana aceasta la Bruxelles, ca au mai participat doi oameni, ca au mai participat doi oameni pe care ii cunosc, insa nu pot spune daca sunt sau nu sustinatori ai proiectului. E vorba de primarul Devei Mircea Muntean, celalalt e Paul Damian, directorul Muzeului National de Istorie, pe care il cunosc ca am fost colegi de facultate. Nu stiu daca acestia sunt sustinatori sau nu ai proiectului. Nu am cunostinta ca Adina Valean, in calitatea sa de eurodeputat, sa fie o sustinatoare a proiectului Rosia Montana sau sa fie impotriva proiectului", a precizat Crin Antonescu.

In schimb, despre sine poate spune ca nu-i place proiectul Rosia Montana, pentru ca este in programul de guvernare al lui Adriean Videanu.

Renate Weber a acuzat-o marti pe Adina Valean ca a organizat o dezbatere despre proiectul Rosia Montana impreuna cu firma canadiana care ar urma sa exploateze zacamantul, RM Gold Corporation, la care nu a fost invitat niciun opozant al ideii.

Suntem partidul care a schimbat cei mai multi presedinti

Pe de alta parte, incercand sa lamureasca oportunitatea organizarii in urmatoarea perioada a congresului Partidului National Liberal, liderul acestei formatiuni, Crin Antonescu, a explicat ca este o actiune necesara pentru a putea functiona "la turatie maxima" in Opozitie.

"Atata vreme cat un partid este intors spre sine insusi, cu indoieli sau tensiuni, nu poate actiona la turatie maxima in Opozitie... De o luna, subiectul alegerilor cu sange, masacru, din PSD, sporeste senzatia aceasta. De-asta vreau si eu la noi sa ne limpezim", a spus Antonescu.

In reactie la declaratia fostului presedinte al PNL, Calin Popescu Tariceanu, care a spus ca "organizarea unui nou congres, care sa se-nvarta iar in jurul alegerilor interne si a modificarii statutului, nu este decat o dovada in plus de lipsa de relationare cu spatiul public", Antonescu a replicat: "Credeam ca domnul Tariceanu stie, ca isi doreste un congres, o clarificare a optiunilor mari ale partidului".

"Evident ca domnul Tariceanu are dreptate cand spune ca publicul, cetatenii Romaniei, alegatorii nostri sunt interesati nu de procedura, ci de rezultate, cu alte cuvinte daca schimbam statutul de dragul statutului este o actiune neinteresanta. Dar daca prin asta permitem o deschidere, o functionalitate mai mare a partidului, atunci cred ca asta e un lucru care intereseaza publicul", a detaliat liderul penelist.

"Suntem partidul care se poate cel mai usor reforma pentru ca suntem partidul care are un lider si cei mai multi membri dispusi sa faca acest lucru. Suntem partidul care a schimbat cei mai multi presedinti, a fost un lucru bun, dar la un moment dat va trebui sa ajungem la o stabilitate", a tinut sa sublinieze Antonescu, explicand ca intentia de a organiza congresul nu are nimic de-a face cu consolidarea propriei pozitii.

"In ansamblul societatii, proiectul nu poate fi altul decat cel pe care l-am expus deja, acela de a face din partid o institutie moderna, eficienta si de utilitate publica. In Romania nu este asa, pentru ca partidele nu prea s-au dovedit institutii de utilitate publica", a conchis liderul PNL problema modificarii statutului partidului.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Crin Antonescu congres, #Crin Antonescu congres proiect , #Adina Valean