Quintus, suparat ca Tariceanu a discutat cu Ponta: M-a intristat mai mult decat demisia

Miercuri, 26 Februarie 2014, ora 22:35
5093 citiri
Quintus, suparat ca Tariceanu a discutat cu Ponta: M-a intristat mai mult decat demisia
Foto: Evenimentul Zilei

Presedintele de onoare al PNL, Mircea Ionescu Quintus, a vorbit, miercuri seara, despre ruperea USL, spunand ca il intristeaza mai mult ca fostul premier Calin Popescu Tariceanu a discutat cu Victor Ponta, in vederea mentinerii USL, decat ca a plecat din partid.

Quintus a marturisit ca este de acord cu iesirea PNL de la guvernare si ruperea protocolului semnat cu social-democratii, "pentru demnitatea si trecutul acestui partid".

"Am tacut timp de o saptamana, pentru ca se luase o hotarare cu care eram de acord, adica sa incercam tot ce este posibil sa continuam colaborarea in cadrul USL si in Guvern.

Sunt intru totul de acord cu ceea ce s-a hotarat aseara, pentru demnitatea si trecutul acestui partid, in care ma gasesc de vreo 75 de ani. Votul covarsitor a aratat ca partidul este unit si face fata acestei incercari", a precizat Quintus la Digi24.

Antonescu: Tariceanu m-a sunat din biroul lui Ponta. Asa situatie jenanta nu am parcurs in 24 de ani

Presedintele de onoare al liberalilor a marturisit ca l-a intristat vestea ca Tariceanu a parasit formatiunea politica, dar si mai mult l-a suparat faptul ca fostul senator s-a dus la Ponta "intr-o stare de umilinta".

"Dupa ce am auzit, cu surprindere si cu amaraciune, ca domnul Calin Popescu Tariceanu, ceea ce a facut el azi-dimineata, sa se duca intr-o stare de umilinta la prim-ministru, fara niciun mandat, m-a intristat mai mult decat demisia sa, care nu este de trecut cu vederea.

(...) Asemenea greseli n-a facut. El are o stare de incapatanare si de multe ori din cauza asta nu am reusit sa-l conving sa-si schimbe anumite atitudini. E uluitor, marturisesc ca oricat as incerca sa explic aceasta greseala mult mai mare decat demisia...", a continuat acesta.

Delegatia Permanenta a PNL a votat, marti seara, iesirea de la guvernare si ruperea USL, anuntand ca toti ministrii liberali isi vor da demisia a doua zi, ceea ce au si facut miercuri dimineata. In plus, PNL a cerut si plecarea din functie a premierului Victor Ponta.

Tariceanu a demisionat din PNL. Antonescu: Un client aspirant la usa lui Ponta

Miercuri, Calin Popescu Tariceanu, unul dintre cei sase liberali care au votat impotriva destramarii aliantei, si-a dat demisia din PNL, motivand ca nu este de acord cu aceasta decizie. In plus, inainte de a parasi partidul, el a recunoscut ca a discutat cu Victor Ponta, fara stirea lui Crin Antonescu, in vederea mentinetii USL.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

”Nu am ce să-mi reproșez. Mandatul rămâne pe masa coaliției”. Cîrstoiu a făcut declarații în faţa Spitalului Universitar. Explicaţii privind acuzaţiile de incompatibilitate
”Nu am ce să-mi reproșez. Mandatul rămâne pe masa coaliției”. Cîrstoiu a făcut declarații în faţa Spitalului Universitar. Explicaţii privind acuzaţiile de incompatibilitate
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
Dan Tănasă, candidatul AUR la Primăria Brașov: ”Braşovenii nu mai sunt nevoiţi să aleagă răul cel mai mic”
Dan Tănasă, candidatul AUR la Primăria Brașov: ”Braşovenii nu mai sunt nevoiţi să aleagă răul cel mai mic”
Alianţa pentru Unirea Românilor, filiala Braşov, a prezentat, vineri, candidatul pentru funcţia de primar al Municipiului Braşov în persoana deputatului Dan Tanasă. Acesta a declarat...
#Ionescu Quintus Tariceanu, #Ionescu Quintus rupere USL, #Ionescu Quintus USL, #Ionescu Quintus demisie Tariceanu , #Calin Popescu Tariceanu