Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Scandal in PNL: Tariceanu il acuza pe Crin Antonescu ca este chiulangiu

Joi, 17 Aprilie 2008, ora 17:39
1636 citiri
Scandal in PNL: Tariceanu il acuza pe Crin Antonescu ca este chiulangiu

Presedintele PNL, Calin Popescu Tariceanu, a declarat joi ca nu a avut niciun fel de disputa cu vicepresedintele liberal Crin Antonescu, pe tema noului ministru al MAE, pentru simplul motiv ca acesta nu a mai dat pe la partid sau pe la Parlament de mai bine de o luna.

"Din pacate nu l-am vazut pe Crin Antonescu de peste o luna. Poate l-ati vazut dumneavoastra, eu nu l-am vazut nici la partid, nici la Parlament, nici in alta parte, astfel incat, o asemenea altercatie nu ar fi avut cum sa aiba loc", a comentat Tariceanu intrebat daca a avut vreo disputa cu vicele liberal pe tema numirii lui Comanescu in fruntea diplomatiei.

Premierul a refuzat sa comenteze de ce nu a consultat PNL cand l-a nominalizat pe Comanescu pentru functia de sef la MAE.

Crin Antonescu este singurul lider liberal care a recunoscut oficial ca este nemultumit de numirea lui Comanescu in fruntea MAE.

Vicepresedintele PNL a spus ca prin numirea lui Lazar Comanescu in fruntea Ministerului Afacerilor Externe, premierul a cedat presedintelui Basescu dreptul asupra MAE. "Odata cu aceasta numire, in acest fel, premierul pare sa fi concedat Ministerul de Externe administratiei prezidentiale, ceea ce nu e chiar curat consitutional", a declarat miercuri vicepresedintele PNL.

Antonescu a subliniat ca in fruntea MAE "este nevoie de personalitati si de proiecte si nu neaparat de buni executanti", iar in opinia sa noul ministru de Externe este un foarte bun executant. Vicepresedintele PNL a lipsit insa la sedinta Biroului Politic Central al PNL de miercuri seara.

In schimb, vicepresedintele Ludovic Orban s-a grabit sa nege ca ar fi nemultumit de numirea lui Comanescu si sa precizeze ca apreciaza activitatea acestuia. Cu toate ca nu au recunoscut oficial ca nu si-l asuma pe noul ministru de externe si ca nu au de gand sa ii ofere sprijin politic, liberalii nu i-au acordat un vot de incredere acestuia in sedinta Biroului Politic Central. Ei au preferat sa adopte tactica "subiectul este inchis, odata ce a fost numit".

Majoritatea liderilor PNL, de la vicepresedintele Puiu Hasotti, senatorul Radu Stroe, trecand la adversarii clasici ai lui Tariceanu-Crin Antonescu, Ludovic Orban, Norica Nicolai- si sfarsind cu Bogdan Olteanu, nu doresc sa ii acorde niciun fel de sprijin politic noului ministru al afacerilor externe, declarau miecruri, pentru NewsIn, surse din conducerea PNL.

Conform surselor citate, liderii PNL l-au avertizat pe Tariceanu ca nu are rost sa il aduca pe Comanescu la sedintele partidului intrucat nu vor vota un sprijin politic pentru proiectele acestuia. "Sper sa nu se gandeasca sa il aduca la partid. Nu este al PNL. Sa si-l asume Tariceanu cu Basescu", comentau lideri ai PNL, inaintea sedintei Biroului Politic Central.

Suparati pe premier pentru intelegerea cu Basescu, liberalii ii atrageau atentia ca nu vor oferi niciun fel de suport noului sef al diplomatiei, insa nu intentionau sa conteste efectiv procedura numirii lui Comanescu, desi Tariceanu a incalcat statutul partidului care spune ca ministrii sunt propusi de presedintele PNL si validati prin vot de conducerea centrala.

Avertismentul venea dupa ce, saptamana trecuta, liberalii au dat un vot de incredere ministrului Justitiei Catalin Predoiu, care si-a prezentat proiectele in BPC. Cu toate ca membrii BPC nu au fost incantati nici de numirea acestuia la MJ, din aceleasi considerente legate de intelegerea Tariceanu-Basescu, ei au votat in favoarea proiectelor lui Predoiu intrucat acesta a fost totusi un apropiat al cercurilor liberale.

Cei mai multi dintre liberali comentau nemultumiti si sustineau ca partidul ar fi avut destui oameni capabili pentru MAE, insa Tariceanu a preferat sa se inteleaga cu Basescu si sa accepte in fruntea ministerului "omul presedintelui", care, pe langa asta, ar mai avea si "pacatul" de a fi un reprezentant al regimului comunist. Liberalii au mai sustinut ca decizia lui Tariceanu este cu atat mai discutabila cu cat MAE este, traditional, un portofoliu care aduce intotdeauna un plus de credibilitate.

Constatări grave ale SUA cu privire la corupția din România. Explicația puterii și acuzațiile opoziției: „Au creat o mașinărie care funcționează ca unsă!”
Constatări grave ale SUA cu privire la corupția din România. Explicația puterii și acuzațiile opoziției: „Au creat o mașinărie care funcționează ca unsă!”
Raportul Departamentului de Stat (DOS) al Statelor Unite ale Americii (SUA) pentru anul 2023, în legătură cu România, a relevat o mulțime de informații grave referitoare la corupția...
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Preşedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, inculpat pentru corupţie şi cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, şi-a depus miercuri, 24 aprilie,...
#Tariceanu, #PNL, #Crin Antonescu , #Calin Popescu Tariceanu