Razboiul dintre Antonescu si Orban continua in teritoriu

Marti, 30 Martie 2010, ora 11:28
3794 citiri
Razboiul dintre Antonescu si Orban continua in teritoriu
Foto: Eveneimentul Zilei

Alegerile pentru presedintia PNL s-au incheiat, la Congres, cu victoria lui Crin Antonescu, dar competitia dintre acesta si Ludovic Orban continua in filiale, fiecare dintre cei doi lideri incercand sa castige influenta in organizatii.

In urmatoarele luni "se scot la concurs" 26 de locuri dintre cele 60 din Consiliul National Executiv (CNEx), organism care supervizeaza activitatea organizatiilor locale ale liberalilor sau valideaza candidatii la alegerile parlamentare si europarlamentare, scrie Evenimentul Zilei.

In cele 26 de filiale fie exista conduceri interimare, fie mandatul celor in functie a expirat. Alegerile sunt uninominale si nu pe lista, ca la Congres, fiind deschisa si posibilitatea care tocmai a fost eliminata la centru, la propunerea lui Crin Antonescu: un presedinte dintr-o tabara si o majoritate din cealalta.

Antonescu si Orban au strategii diferite de castigare a influentei in teritoriu. In timp ce primul sustine ca nu sprijina oficial niciun candidat, Orban participa personal la unele dintre alegerile din filiale, incercand sa castige cat mai multi liberali de frunte de partea sa.

Un exemplu elocvent este batalia care s-a dus recent pentru sefia PNL Timis, unde tabara lui Antonescu, reprezentata de Nicolae Robu, a invins-o pe cea a lui Orban, reprezentata de Sorin Supuran, la o diferenta de 45 de voturi: 339 contra 294.

Antonescu nu a participat la alegerile din Timis, in timp ce Orban s-a deplasat la fata locului. Mai mult, oamenii lui Orban au facut campanie mergand la delegati acasa in perioada de dinainte de alegeri. Ulterior, Supuran a contestat modul in care au fost desemnati delegatii la alegeri, dar contestatia a fost respinsa de conducerea PNL.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Declarațiile preotului Nicolae Tănase sunt ”o invitație la viol”. Ministra Justiției intervine
Declarațiile preotului Nicolae Tănase sunt ”o invitație la viol”. Ministra Justiției intervine
Ministra Justiţiei, Alina Gorghiu a spus, referitor la afirmaţiile preotului Nicolae Tănase de la Valea Plopului potrivit cărora fetele care sunt agresate sexual ar trebui să intre la...
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
USR va depune plângeri la Agenţia Naţională de Integritate şi Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva lui Cristian Popescu Piedone şi a caracatiţei cu rude şi pile pe care a...
#Antonescu Orban alegeri filiale, #Orban Antonescu influenta teritoriu , #Ludovic Orban