Antonescu: Chiar avem sperante ca Titus Corlatean va castiga Senatul

Vineri, 25 Noiembrie 2011, ora 18:05
2232 citiri
Antonescu: Chiar avem sperante ca Titus Corlatean va castiga Senatul

Crin Antonescu, liderul Partidului National Liberal (PNL), a declarat ca liberalii il sustin pe Titus Corlatean pentru postul de sef al Senatului, vacant in urma revocarii lui Mircea Geoana si ca exista "sperante ca va castiga".

Antonescu a precizat ca Titus Corlatean este sprijinit de doua grupuri din Senat, din trei partide politice (PSD, PNL si PC) si a criticat atitudinea coalitiei de guvernare, care il socoteste "lipsit de sanse" pentru post.

"Este o batalie care se da avand un favorit, dar nu o batalie al carei rezultat este stiut dinainte. Il sustinem pe Titus Corlatean si chiar avem sperante ca poate sa castige", a declarat Crin Antonescu, intr-o conferinta de presa.

Intrebat de jurnalisti daca, o data cu schimbarea lui Mircea Geoana de la sefia Senatului, Opozitia mai are sanse de a-si impune amendamentele la Legea bugetului in Parlament, acesta a raspuns ca nu vede "nicio legatura intre discutia la buget si soarta amendamentelor si persoana care este la sefia Senatului".

"Nu ne-am luat adio de la amendamente, le-am facut ca sa avem discutii cel putin cu UDMR si minoritatilor nationale care au raspuns afirmativ la dorinta noastra de a dialoga. Nu suntem optimisti cu privire la sansele lor de a trece (...), insa soarta lor nu e determinata de cine este presedinte la Senat", a spus Antonescu.

Liderul PNL a adaugat ca Opozitia este decisa ca vacanta de la sefia Senatului sa fie incheiata luni, cand va fi ales un alt presedinte al Senatului.

Presedintele Senatului, Mircea Geoana, a fost revocat din functie dupa ce a fost exclus din Partidul Social-Democrat in urma unor declaratii care au nemultumit o parte din conducerea partidului.

Geoana a sesizat CCR referitor la revocarea de la sefia Senatului

Petru Filip: Presedintele Senatului e ca un general fara armata

Geoana a depus o contestatie la Curtea Constitutionala Romana (CCR), dupa revocare, sustinand ca presedintele Senatului nu poate fi revocat decat pentru fapte grave de incalcare a Constitutiei sau a legilor in vigoare, lucru care nu i se poate imputa si nici nu i-a fost imputat de PSD.

Functia sa a fost preluata interimar de Petru Filip, de la PDL.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#Crin Antonescu, #Antonescu sustinere Corlatean, #Antonescu Corlatean Senat , #Mircea Geoana
Comentarii
Poza acinoI
acinoI
rank 5
Piesa,, De doi lei sperante ,, ! Poate la teatru, Anonescule !
Poza conti
conti
rank 5