Antonescu: PSD-PD-L este o coalitie perversa, impotriva naturii, este o coalitie a urii

Vineri, 03 Aprilie 2009, ora 20:57
1881 citiri
Antonescu: PSD-PD-L este o coalitie perversa, impotriva naturii, este o coalitie a urii
Foto: Adevarul

Coalitia guveramentala PSD-PD-L este o coalitie a urii, care nu are niciun punct de armonie si care nu va tine mai departe de alegerile prezidentiale din acest an, este de parere liderul PNL Crin Antonescu.

"Mi-e greu sa gasesc un punct unde aceasta coalitie tine, o mica compatibilitate. Este coalitie perversa, impotriva naturii, este o coalitie a urii. Acest Guvern nu are niciun punct de armonie, de coerenta. Vorbesc limbi diferite. E un Guvern care nu stiu cat o sa tina. Probabil nu foarte mult. Probabil maximum pana la prezidentiale", a afirmat Crin Antonescu.

Liderul liberal a adaugat ca, spre deosebire de coalitiile din care a facut parte PNL si care au bifat unele realizari in agenda, coalitia PSD-PDL nu face nimic.

"E clar ca nu poate face nimic bun pana atunci si asta e mai grav. Va reamintesc ca si noi am facut parte din guverne de coalitie, si cu taranistii, si cu democratii pe vechi, si cu democratii pe nou, si ne-am certat, ne-am si despartit, dar intre timp am si facut cate ceva. Acum nu se face", sustine presedintele PNL.

In ceea ce priveste ii priveste pe membrii actualei coalitii, PSD si PD-L, Antonescu a declarat ca ei formeaza o combinatie periculoasa.

"Noi avem de-a face cu un Guvern in care sunt aliati pesedistii - despre care noi credeam pana in 2004 ca sunt un partid care gospodareste, organizeaza foarte bine formele de coruptie - si un partid (PD-L, n.r.) care este expresia unei combinati noi si extrem de periculoase intre demagogia cea mai desantata si interlopi. Este vorba pentru prima data de intrarea interlopilor la primul etaj al politicii. Asta se intampla cu Partidul Democrat", a mai afirmat presedintele PNL, Crin Antonescu.

Geoana tine niste discursuri de parca ar fi un adversar al lui Basescu

Presedintele PNL Crin Antonescu a mai spus ca, in campania pentru prezidentiale, social-democratul Mircea Geoana va avea de depasit o contradictie: aceea de a se prezenta electoratului ca o alternativa la Traian Basescu, in contextul in care este "prim-adjunctul" sefului statului.

Intrebat ce fel de adversar este liderul social-democrat Mircea Geoana, care si-a anuntat deja candidatura la alegerile prezidentiale din acest an, liberalul Crin Antonescu a spus ca Geoana este presedintele unui partid important din Romania, ca atare este un contracandidat important.

"Il respect ca om politic, ca diplomat, cum respect majoritatea oamenilor politici romani", a afirmat presedintele PNL.

Liderul liberal a precizat, insa, ca Mircea Geoana va avea o mare problema in campania pentru Cotroceni: pozitionarea sa fata de actualul sef al statului, Traian Basescu.

"Din punctul meu de vedere, cred ca discursul politic actual si probabil pozitia de candidat in cursa prezidentiala a lui Mircea Geoana vor avea de depasit o mare contradictie, si anume aceea ca, in vreme ce domnul Mircea Geoana va incerca sa se prezinte ca alternativa la actualul presedinte, Traian Basescu - ceea ce presupun ca va face - in vremea aceea va fi practic in continuare numarul doi al regimului Basescu, numarul doi al echipei Basescu, va fi in continuare primul adjunct al lui Traian Basescu. Ori asta mi se pare o contradictie destul de greu de depasit, dar nu este problema mea", a spus Antonescu.

"Domnul Geoana, uitand unde lucreaza, adica lucreaza la CSAT, e adjunctul sefului, tine niste discursuri de parca ar fi candidat la presedintia Romaniei, de parca ar fi un adversar al lui Traian Basescu", a mai afirmat, ironic, Antonescu.

Cioroianu nu a realizat ca PNL nu poate fi frecventat in functie de pozitia pe liste

Antonescu a mai declarat ca regreta demisia lui Adrian Cioroianu din partid si a apreciat si ca acesta o va regreta, dar a subliniat ca PNL nu este un partid ce poate fi frecventat in functie de potentialele beneficii.

"Orice presedinte de partid regreta momentul cand un membru paraseste partidul. Din punctul meu de vedere, cred ca e o decizie pe care si domnia sa o va regreta", a afirmat, vineri, la Tecuci, liderul PNL.

Crin Antonescu a adaugat ca intelege nemultumirea lui Adrian Cioroianu, insa a subliniat ca PNL nu este un partid care poate fi frecventat in functie de beneficiile ce pot fi obtinute din calitatea de membru.

"Eu regret in mod special faptul ca domnul Cioroianu, un om cu un orizont intelectual larg si cu o speciala cunoastere a istoriei, nu a realizat ca PNL e un partid cu istorie, cu foarte multe dainuiri si ca e un partid pe care nu-l poti frecventa doar in functie de pozitia pe care o capeti la un moment dat pe o lista sau alta", a afirmat presedintele PNL, Crin Antonescu.

„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
#Crin Antonescu, #Mircea Geoana, #Coalitie PSD PDL, #Adrian Cioroianu demisie , #Mircea Geoana
Comentarii