Crin Antonescu: Pe mine Ionel Bratianu ma face prostanac, nu Ion Iliescu

Vineri, 15 Mai 2009, ora 23:46
2805 citiri
Crin Antonescu: Pe mine Ionel Bratianu ma face prostanac, nu Ion Iliescu
Foto: athenian-legacy.com

Crin Antonescu a declarat vineri, la Galati, ca PNL nu este un patid mic si ca, in timp ce Mircea Geoana "se gandeste daca este sau nu la inaltimea domnului Iliescu", liberalii se gandesc daca sunt la inaltimea lui Ion Bratianu.

"Mie nu mi-e frica de faptul ca partidul meu ar fi mic. E cel mai mare. Mie nu mi-e frica de trecutul meu, nu mi-e frica de trecutul dumneavoastra si sunt mandru de trecutul partidului nostru. Mie nu mi-e frica de faptul ca ei au mai multi bani. Nu mi-e frica de faptul ca domnul Basescu are in Parlament majoritate, are Guvern, are Presedintie, are servicii, are DNA, are niste intelectuali.

Nu mi-e frica de faptul ca domnul Geoana are bani, are televiziuni, are laudatori, are mustratori. Nu mi-e frica nici de faptul ca vreunul dintre ei ar putea fi mai puternic decat mine si mai puternic decat noi", a declarat Crin Antonescu vineri, in fata a peste 500 de liberali galateni sositi la Gala Premiilor PNL.

"Noi nu avem, prin faptul ca suntem membrii acestui partid, un merit in sine. Noi nu suntem prin asta mai buni sau mai rai decat ei. Dar sansa si povara noastra este ca, in vreme ce domnul Geoana se gandeste mereu daca este sau nu la inaltimea domnului Iliescu, eu si noi toti trebuie sa ne gandim daca suntem la inaltimea lui Ion Bratianu, la inaltimea oamenilor care au infaptuit Romania, la inaltimea oamenilor care au murit pe front pentru Romania sau in inchisorile comuniste pentru Romania si pentru demnitatea romaneasca. Pe mine Ionel Bratianu ma face prostanac, nu Ion Iliescu", a continuat liderul PNL, in aplauzele salii.

Crin Antonescu a vorbit apoi despre consecventa cu care PNL a ramas atasat valorilor sale originare, prezentandu-le ca pe un atu in fata valorilor care le asigura adversarilor sai, Traian Basescu si Mircea Geoana, un confort vremelnic.

"Noi nu putem fi multumiti sa fim mai buni, mai cinstiti, mai competenti decat fesenistii, fie ca sunt pesedisti, fie ca sunt pedelisti. Noi trebuie sa ne raportam mereu si mereu sa fim exigenti la ceea ce inseamna istoria Partidului National Liberal si a inaintasilor nostri. Este un partid - domnule Basescu, domnule Geoana, domnilor care credeti ca acesta este un partid mai mic - e un partid care are doar 100 si ceva de ani.

E un partid care n-a schimbat niciodata nicio litera din numele sau, nu si-a adaugat consoane, nu si-a pus paranteze, nu si-a schimbat doctrina intr-o noapte, nu a schimbat internationala populara cu internationala socialista cu dreapta peste noapte, e un partid care, la putere sau in opozitie, a spus ceva mereu in Romania si a facut ceva mereu in Romania", a mai afirmat Antonescu.

Liderul PNL, Crin Antonescu, a participat, vineri, la Gala Premiilor PNL, un eveniment organizat anual de filiala municipala PNL de la Galati, care le acorda premii personalitatilor locale care s-au remarcat in diverse domenii si care nu sunt inscrise in PNL: oameni de afaceri, elevi si studenti, medici, oameni de cultura si oameni de sport, jurnalisti etc.

Singrul premiu atribuit anual unui liberal este Premiul de Excelenta, acordat anul acesta presedintelui partidului. La eveniment au mai participat prim-vicepresedintele PNL, Ludovic Orban, si patru dintre candidatii la alegerile europarlamentare din 7 iunie: Norica Nicolai, Adina Valean, Ramona Manescu si Csibi Magor.

Inainte de a urca pe scena Teatrului Muzical "Nae Leonard", acolo unde a avut loc Gala Premiilor PNL, delegatia a efectuat un turneu electoral in judetul Galati. Liberalii s-au intalnit cu alegatorii din sase comune: Sendreni, Costache Negri, Pechea, Cuza Voda, Suhurlui si Branistea.

Mesajul lui Ion Iliescu după moartea lui Nicolae Manolescu: ”România pierde unul din ultimii săi mari intelectuali publici”
Mesajul lui Ion Iliescu după moartea lui Nicolae Manolescu: ”România pierde unul din ultimii săi mari intelectuali publici”
Fostul preşedinte Ion Iliescu a transmis că numele profesorului Nicolae Manolescu va trăi ”cât va trăi şi literatura română”. ”Am aflat cu enormă tristeţe că s-a stins din...
Nicuşor Dan anunţă că şefa ASSMB va fi înlocuită din funcție. „Oare ce crede cetăţeanul român”
Nicuşor Dan anunţă că şefa ASSMB va fi înlocuită din funcție. „Oare ce crede cetăţeanul român”
Primarul Capitalei, Nicuşor Dan a declarat joi, 28 martie, că şefa Administraţiei Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti, Gabriela Sivache, va fi înlocuită din funcţie, pentru că...
#Crin Antonescu, #Ionel Bratianu, #Ion Iliescu, #Mircea Geoana, #prostanac , #Mircea Geoana