Editorial: Lesinul lui Crin, in folosul lui Geoana

Luni, 24 August 2009, ora 09:03
3828 citiri
Editorial: Lesinul lui Crin, in folosul lui Geoana

Crin Antonescu s-a impacat cu ideea. N-a fost sa fie. Tot ce mai poate spera este sa intre in turul doi, dar nici pentru aceasta prezenta de palmares nu misca un deget.

Din limba ascutita, care parea ca poate capacita spre lupta un partid prea ranit sa mai aiba ceva de pierdut, a mai ramas o plescaiala moale, de pensionar fara dinti.

Le dau dreptate celor de la PD-L, care au rezumat prestatia sa la a citi stirile din ziare pentru a-l ataca pe Traian Basescu. Crin Antonescu nu are nici un proiect politic, cu trei luni inainte de prezidentiale, si este greu de crezut ca isi va gasi busola.

Ca sa intre, insa, in turul doi, e musai ca Traian Basescu sa renunte la candidatura. Aceasta este, de fapt, explicatia a tot ce se petrece in zona de scandal politic, si referirea sefului statului la afacerea in care s-a varat fratele sau, lasand portita deschisa spre un asemenea anunt, i-a facut pe liderii PSD sa priveasca spre dulapul unde tin sampaniile.

Sunt pregatiti sa se culce pe o ureche, si probabil ca asta este tactica lui Traian Basescu: joaca pe cartea slabiciunii, tintind demobilizarea care aduce lipsa concentrarii, pentru ca apoi sa le infinga un pumn intre ochi.

E un model experimentat deja, repetitiile generale se fac de cateva luni, si tare mi-e ca adversarii n-au priceput.

In locul lui Mircea Geoana, n-as miza pe retragerea sefului statului din cursa in care inca nu s-a inscris, dar ...as proceda ca el. As tese atat folosind mass-media si-ale ei dezvaluiri, cat si ministrii PSD, pusi sa traga de timp astfel incat, la contabilizarea esecurilor, Traian Basescu sa straga pe coloana cat mai multe: educatie, administratie, salarizarea unica, justitie.

Va fi foarte greu sa raspunda natiunii ca n-a avut prerogative, atata vreme cat la formarea Guvernului multumea lui Dumnezeu pentru executivul cu cea mai larga sustinere parlamentara.

Ca mintea omului preocupat de ziua de maine, nu de politica, e mai simpla: ai promis, n-ai facut, rezultatul se vede in nivelul meu de trai.

Asa ca eu suspectez o intelegere intre Crin Antonescu si Mircea Geoana. Presedintele PNL se va concentra exclusiv pe seful statului ca sa-i smulga fie si un vot pe zi in sondaje, pentru ca referirea la guvernare poate afecta si capitalul politic al liderului PSD.

Poate ca increderea tot mai scazuta rezultata din cercetarile de piata va contribui la renuntarea la candidatura, ceea ce-l va aduce automat pe presedintele social-democratilor la carma tarii. Pe Traian Basescu e foarte greu sa-l invingi, cu Crin Antonescu e joc de glezna.

Mai ramane ceva: unde merge electoratul de dreapta, demobilizat de prestatia neasteptat de slaba a sefului liberal? Nu se va regasi in oferta pedelistilor, pe care-i detesta din tot sufletul, dar vor proceda ca ei: vor inghiti broasca raioasa a PSD, in numele inlaturarii lui Traian Basescu de la Cotroceni.

Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
#Crin Antonescu candidat presedintie, #Mircea Geoana candidat presedintie , #Mircea Geoana
Comentarii
Poza Nastratin
Nastratin
rank 1
Basescu este cel mai bun presedinte al momentului...infractorii PSD-PNL-PC ar duce la prabusirea morala si economica definitiva a Romaniei...