Antonescu a cerut Parlamentului sa nu fie ca Marea Adunare Nationala

Luni, 22 Decembrie 2008, ora 20:13
1649 citiri
Antonescu a cerut Parlamentului sa nu fie ca Marea Adunare Nationala

Vicepresedintele PNL, senatorul Crin Antonescu, a declarat luni, in timpul sedintei de investire, ca parlamentarii nu trebuie sa uite ca nu-si datoreaza mandatul "nimanui" si trebuie sa actioneze in consecinta, in raport cu Executivul.

Liderul PNL a criticat "debandada criteriilor" si faptul ca unii analisti justifica faptul ca "nu se pune problema sa-ti tii angajamentele electorale".

"Se reface azi cu Guvernul Emil Boc FSN-ul? Nu e deloc sigur, nu e deloc improbabil. Cel mai de speriat lucru nu este ca este o opozitie relativ fragila aritmetic, cel mai de speriat lucru este ca in mainile unui singur om se concentreaza prea multa putere, ca democratia nu se poate apara cu mediocritate si slugarnicie. Avem modele de succes, ca domnul Boc. Eu nu-l impartasesc", a precizat Antonescu, adresandu-se noilor parlamentari.

"Va rog colegial sa meditati asupra faptului ca, daca 73% din Parlament se va comporta ca Marea Adunare Nationala, avem o problema cu democratia in Romania. Pentru ca nimic nu e garantat si imposibil in istorie si democratia trebuie aparata in fiecare moment. Nu datorati mandatul nimanui.

Nu sunt naiv, stiu ce inseamna viata de partid, dar ganditi-va ca in afara de Presedintia Romaniei, nu exista demnitate politica mai inalta decat aceea de a fi senator si deputat, ca Guvernul este subordonat acestui for si daca acest for va fi Parlament si nu Marea Adunare Nationala vom putea sa spunem ca nu s-a refacut dupa 19 ani FSN-ul!", a declarat senatorul PNL. "Sarbatori fericite si democratie indelungata!", a urat el.

"Am putea vorbi despre uniunea sacra dintre PD-L, PSD si domnul Predoiu, acrobat politic si moral, autosuspendat intr-o pozitie care pe altii i-ar stanjeni, dar care pare ca domniei sale ii prieste", a afirmat Antonescu, facand o trecere in revista a "problemelor" pe care le are Cabinetul Boc si actuala putere.

"Am putea vorbi despre faptul ca avem propus un ministru de interne (...) pe care presedintele statului l-a calificat drept mafiot. Am putea vorbi despre turismul ecumenic sub indrumarea roabei lui Dumnezeu Elena, doamna ministru Udrea, am putea vorbi despre cum i-au trecut intr-o noapte spaimele tanarului sau micului domn Paleologu, spaimele de socialisti. Nu-i asa ca sunt si dansii oameni, domnule Paleologu? Nu va mai speriati, ati crescut!", a comentat ironic liderul PNL.

In acelasi ton, Antonescu a constatat ca a existat o "Daciada a guvernarii", in cursa caruia "Predoiu a fost constrans de interesul national" sa participe. "Criza (economica - n.r.) scuza orice, este temeiul uniunii sacre", a afirmat liberal.

El a punctat ca, in ciuda invocarii acestui motiv pentru crearea aliantei, nu exista decat "incompetenti" in Cabinet. "Ce avem in prima linie a crizei?! Avem vreun economist de talie? Avem o pereche de ingineri, domnul Videanu si domnul Pogea, gemenii marmurei", a declarat Antonescu.

Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
#Crin Antonescu, #comportament Parlament, #Marea Adunare Nationala , #PNL