Antonescu: Am discutat cu reprezentantii BM despre cresterea economica

Marti, 11 Ianuarie 2011, ora 20:23
977 citiri
Antonescu: Am discutat cu reprezentantii BM despre cresterea economica
Foto: Arhiva

Presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, marti, dupa intalnirea cu delegatia Bancii Mondiale, ca atat liberalii, cat si reprezentantii BM sunt preocupati de politicile prin care se poate ajunge la crestere economica, aratand ca ambele parti inteleg ca taierile bugetare sunt doar o parte a solutiei.

Antonescu a subliniat ca intalnirea cu reprezentantii BM a fost "importanta", avand in vedere ca aceasta este una din institutiile majore cu care Romania a lucrat in decursul timpului, in perioada guvernarii liberale.

"Intre 2004-2008, s-a lucrat mult si s-a lucrat bine cu Banca Mondiala, pe proiecte, programe, au fost realizate lucruri concrete. Astazi, oameni din BM sunt preocupati ca si noi de modalitatile si politicile guvernamentale prin care se poate ajunge la cresterea economica, pentru ca atat domniile lor cat si noi, spre deosebire de cei care ne guverneaza, intelegem ca taierile, ajustarile bugetare, restrangerile de cheltuieli nu sunt decat o parte a solutiei, esenta solutiei tine de variantele de crestere economica", a spus presedintele PNL.

La randul sau, deputatul PNL Cristian Adomnitei a precizat ca in cadrul discutiilor a fost abordat capitolul educatie, in contextul "istoricului bogat al relatiilor dintre Romania si BM" pe acest subiect, specialistii Bancii fiind principalii consultanti pentru implementarea legii educatiei adoptata in 1995 si statutului cadrului didactic din 1997.

"Acum ne aflam in fata unei noi legi a educatiei, promovata de guverul Boc si noi am exprimat dorinta foarte puternica ca BM sa se implice in procesul de implementare a acestei noi legi, pentru ca nu am incredere ca acest Guvern si mai ales ministrul Daniel Funeriu are capacitatea si puterea si cunoasterea de a face ceea ce trebuie cu noua lege", a explicat Admonitei.

El a amintit ca, in 2008, a intocmit din postura de ministru al educatiei si impreuna cu BM schema de finantare pentru studenti , pentru copiii care vin din mediul rural si vor sa invete intr-un oras in care pretul vietii este foarte mare si nu si-l pot permite.

"Nici domniile lor (n.r. reprezentantii BM) nu au mai auzit nimic despre acest proiect, e un proiect blocat intre timp. Acelasi lucru se intampla si cu celelalte proiecte", a spus liberalul.

La intalnirea cu delegatia BM a participat si ministrul propus in guvernul din umbra al PNL pentru portofoliul Finantelor, Claudiu Doltu, acesta afirmand ca liberalii au incercat sa transmita un semnal BM ca sunt intereseati, chiar daca deocamdata PNL nu este la guvernare, de viitorul colaborarii cu Banca.

"Mesajul a fost destul de explicit: nu vedem de ce o colaborare cu BM, care pana acum a avut rezultate foarte bune pentru Romania, nu ar putea sa continue si de aici incolo si chiar daca Romania este tara a UE, acest lucru nu presupune ca o relatie de parteneriat cu BM nu poate sa existe", a spus Doltu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîţu, fost premier și fost lider PNL, a anunțat că sunt probleme privind „candidatura coaliţiei toxice” în persoana medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei. El a...
Scenariu-bombă în coaliție. Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu înainte de depunerea candidaturii ar fi deja stabilită SURSE
Scenariu-bombă în coaliție. Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu înainte de depunerea candidaturii ar fi deja stabilită SURSE
Cătălin Cîrstoiu va lămuri totul în legătură cu candidatura sa la Primăria Capitalei într-o conferința de presă, este mesajul public al coaliției PSD-PNL. În spatele ușilor,...
#Crin Antonescu discutie economie, #intalnire reprezentanti Banca Mondiala , #PNL