Antonescu cere audieri in legatura cu inregistrarile din Parlament

Marti, 01 Septembrie 2009, ora 17:00
974 citiri
Antonescu cere audieri in legatura cu inregistrarile din Parlament

Liderul PNL, Crin Antonescu, sustine ca o serie de comisii parlamentare ar trebui sa-i audieze pe ministrii Apararii si Economiei, cat si pe sefii serviciilor de protectie si paza si transmisii speciale, pentru a lamuri "anumite afaceri" si a afla cine este in spatele inregistrarilor din Parlament.

Antonescu a declarat ca mandatul cel mai urgent dat parlamentarilor liberali de la Senat si de la Camera Deputatilor la deschiderea sesiunii este pentru cei din comisiile de aparare, ordine publica si siguranta nationala si comisia de supraveghere a Serviciului Roman de Informatii.

"Noi credem ca daca nu s-a facut intr-un alt fel lumina, aceste comisii trebuie sa procedeze macar la audieri ale ministrului Apararii Nationale, ministrului Economiei, sefilor serviciilor SPP, STS, pe doua chestiuni foarte importante: una ca sa lamurim in ceea ce priveste anumite afaceri, anumite societati denumite dubioase chiar de seful statului, care e obiectul lor de activitate, in ce conditii s-au desfasurat anumite transporturi de munitie, ce s-a intamplat cu ele pe parcurs, sa faca lumina in fata unor comisii parlamentare nu speciale, ci obisnuite, ministrii de resort, ce stiu ei despre aceste lucruri.

Iar in ceea ce priveste serviciile de paza si protectie, transmisii speciale, daca e cazul Serviciul Roman de Informatii, desi deocamdata nu avem in acest sens indicii, sa aflam clar, oficial, cine a facut inregistrarile ilegale de la Palatul Parlamentului ale unor convorbiri intre parlamentari, membri ai unei comisii de ancheta", a spus Crin Antonescu.

Seful liberalilor spune ca este necesar sa fie luate asemenea masuri nu pentru a intretine anumite scandaluri si polemici, ci pentru ca, in opinia sa, este de neacceptat sa se ajunga pana la inregistrarea convorbirilor intre niste parlamentari, indiferent de continutul convorbirii, de cine sau de ce vorbea.

"Cred ca nu putem sa ne jucam pe subiecte destul de delicate cum sunt acuzatii privitoare la trafic de arme, la transporturi legale sau ilegale, la lucruri - citez din presedintele statului - dubioase", a mai spus Antonescu.

Intrebat daca si Mircea Basescu ar trebui audiat, presedintele PNL a declarat ca nu crede ca ar trebui audiat, el fiind un cetatean, si nu un demnitar sau conducator de institutie, dar decizia le apartine comisiilor, si nu lui.

PSD vrea modificarea legilor de functionare ale SPP si STS

Liderul deputatilor PSD, Viorel Hrebenciuc, a declarat, luni, ca PSD vrea sa modifice Legile de functionare ale SPP si STS astfel incat sefii acestora sa fie numiti de Parlament, si nu de presedinte, acuzand cele doua servicii ca fac politie politica, urmarind lideri social-democrati la comanda lui Traian Basescu.

"Am constatat ca pe parcursul activitatii din aceasta vara ca cel putin cei din cadrul SPP, condus direct de dl. Basescu, fac politie politica. S-a constituit la nivelul dlui general Burian (Alexandru Burian, adjunctul sefului SPP) o sectiune care se ocupa de acest lucru care nu face decat sa urmareasca membrii PSD in teritoriu si mai ales presedintele si vicepresedintii PSD", a declarat liderul deputatilor PSD. Hrebenciuc a aratat ca marti aceste proiecte legislative vor fi date publicitatii, iar principala prevedere se refera la numirea sefilor celor doua servicii de catre Parlament, la propunerea presedintelui.

Liderul PSD Bucuresti, Marian Vanghelie, a declarat recent ca inregistrarea ilegala a unor membri ai comisiei Udrea a fost facuta de SPP.

Serviciul de Protectie si Paza a precizat luni ca nu este implicat in cazul interceptarilor unor discutii purtate in cadrul comisiei Udrea si sustine ca nu are specialisti, tehnica necesara si nici competente legale pentru interceptarea convorbirilor telefonice ambientale.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ludovic Orban, ales președintele Forţa Dreptei. "Adevăraţii liberali sunt în acest partid"
Ludovic Orban, ales președintele Forţa Dreptei. "Adevăraţii liberali sunt în acest partid"
Ludovic Orban a fost ales, sâmbătă, 20 aprilie, preşedintele partidului Forţa Dreptei la primul Congres al formaţiunii, adunare la care au participat, la Palatul Parlamentului, peste 1.200 de...
Ciolacu a făcut marele anunț. Ce se întâmplă cu candidatul alianţei PSD - PNL la Primăria Capitalei începând de luni
Ciolacu a făcut marele anunț. Ce se întâmplă cu candidatul alianţei PSD - PNL la Primăria Capitalei începând de luni
Medicul Cătălin Cîrstoiu este, în acest moment, candidatul alianţei PSD+PNL la Primăria Capitalei, a declarat sămbătă, 20 aprilie, preşedintele PSD, Marcel Ciolacu. Luni, 22 aprilie,...
#Crin Antonescu comisii, #Crin Antonescu inregistrari Parlament, #inregistrare comisia Udrea, #sefi servicii secrete, #interceptari , #PNL