Antonescu: Chiliman isi bate joc zilnic de PNL, dupa congres tradatorii si circarii pleaca

Joi, 21 Februarie 2013, ora 19:48
4911 citiri
Antonescu: Chiliman isi bate joc zilnic de PNL, dupa congres tradatorii si circarii pleaca
Foto: Arhiva

Liderul PNL Crin Antonescu a lansat, joi, un atac dur la adresa lui Andrei Chiliman, pe care il acuza in continuare ca a tradat partidul in campania pentru referendumul de demitere a presedintelui Traian Basescu din vara.

Totodata, Antonescu spune despre edilul bucurestean ca "este un las", care "isi bate in fiecare zi joc de PNL".

"Andrei Chiliman a tradat in timpul campaniei si degeaba invoca prezenta, ca ea este a bucurestenilor. Eu am vorbit despre faptul ca Andrei Chiliman a preluat in campanie o tema mincinoasa si continua pana in ziua de azi - faptul ca PNL, adica Daniel Chitoiu, ca el avea drept de semnatura in vara, ar fi semnat un document prin care se angajeaza sa desfiinteze statul de drept.

Nu a rostit nicicand numele lui Ponta, pentru ca e mult prea las. Isi bate joc insa zilnic de PNL rostind aceasta marsavie. Dupa Congres, nu va mai fi posibil asa ceva, tradatorii si circarii nu mai au ce cauta in partid", a avertizat Antonescu.

Amendamentul lui Chiliman care vizeaza liberalii cu dosare penale, respins

Antonescu le-a amintit jurnalistilor de la Palatul Parlamentului ca el este presedinte de partid si comenteaza decizii, nu declaratiile lui Chiliman.

"Exista niste foruri ale PNL, iar deciziile se iau in aceste foruri. Stiti rezultatul votului? 194 la unu, un vot al lui Tariceanu. Cand ai un singur vot crezi ca e deficit de democratie? E cel mai democratic statut al PNL de dupa 1990", a mai declarat Antonescu.

Andrei Chiliman a anuntat ca nu va participa la Congresul Extraordinar al PNL care debuteaza vineri, in Bucuresti.

"Eu am fost foarte dezamagit de statutul care a fost aprobat. Am luat decizia, din acest motiv, sa nu particip maine si poimaine la lucrarile congresului. Este primul congres la care nu particip de cand s-a reinfiintat PNL. Este decizia pe care am luat-o. Nu voi pleca din PNL si nu voi participa ca membru de drept in niciun fel de organism in care eventual as avea dreptul conform noului statut", a punctat Chiliman.

Tariceanu, atac la Antonescu: In PNL domneste o stare de somnolenta democratica

La fel de dezamagit s-a aratat si Calin Popescu Tariceanu, care a acuzat ca in PNL "domneste o somnolenta democratica". Fostul premier a anuntat insa ca va participa la congres.

Ce se schimba in PNL

Delegatia Permanenta a PNL a votat, joi, noul statut al PNL, cu 195 de voturi pentru si 1 vot impotriva. Amendamentele depuse de aripa Chiliman-Tariceanu privind alegerea prezidentiabilului de toti membrii partidului si vot uninominal pentru alegerea conducerii au fost respinse.

Desi in varianta de lucru se discuta ca prim-vicepresedintele si secretarul general sa fie alesi uninominal, in cele din urma s-a stabilit ca intreaga conducere sa fie aleasa pe lista.

Prin urmare, PNL urmeaza sa fie condus de o structura mamut, formata din 33 de membri - presedinte, secretar general, prim-vicepresedinte si 30 de vicepresedinti.

Acestora li se vor adauga in Biroul Politic primarii de mari municipii, sefii de consilii judetene, sefii de comisii parlamentare, sefii de organizatii si fostii presedinti ai PNL care nu fac parte din lista de 31 si nu au rangul de vicepresedinte.

Lista va fi aleasa in bloc in cadrul congresului care debuteaza, vineri, in Bucuresti.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Antonescu Chiliman tradator circar, #Antonescu ameninta Chiliman , #PNL