Antonescu despre intonarea imnului in scoli: sa nu cadem intr-un nationalism caraghios (Video)

Duminica, 11 Septembrie 2011, ora 16:30
3129 citiri
Antonescu despre intonarea imnului in scoli: sa nu cadem intr-un nationalism caraghios (Video)

Presedintele PNL Crin Antonescu a afirmat ca, in principiu, este de acord cu necesitatea intonarii imnului national in scoli, in anumite momente, dar fara a se cadea intr-un "nationalism caraghios" precum cel al ultimilor zece ani ai "epocii Ceausescu".

"Nu cred ca e un subiect pe care sa-l discutam asa, la cald, in urma unui episod oarecum anecdotic. Daca vreti sa stiti pozitia mea, da, n-am nimic impotriva intonarii imnului national in anumite momente, mai ales in scoli, pentru ca fara a cadea intr-un nationalism caraghios, asa cum eu am trait in ultimii 10 ani ai epocii Ceausescu, cred ca in educatia tuturor tinerilor nostri trebuie sa existe o minima componenta de identitate nationala si Imnul, ca si drapelul, ca si simboluri cum e Avram Iancu, sunt esentiale", a afirmat Crin Antonescu.

Liderul PNL a facut declaratiile la Tebea, unde a fost prezent la "Serbarile nationale Tebea 2011", organizate cu prilejul comemorarii a 139 de ani de la moartea lui Avram Iancu. Antonescu a explicat ca prezenta sa in Hunedoara, ca lider PNL dar si USL, are loc din perspectiva h otararii de "a nu da un ton de fiecare zi alocutiunilor". "Nu venim sa celebram memoria si statura spirituala, simbolul lui Avram Iancu in istoria Romaniei pentru a ne harjoni cu adversarii politici. Asta am vrut sa facem si asta, cel putin noi, am reusit sa facem", a spus el, refuzand ca comenteze absenta liderilor PDL de la manifestare.

"Nu e problema mea, nu am venit aici nici ca sa ma intalnesc, nici ca sa nu ma intalnesc cu cei din PD, ci ca sa ma intalnesc cu memoria lui Avram Iancu si cu oamenii pentru care aceasta memorie inseamna ceva", a afirmat Antonescu.

Pe de alta parte, presedintele PNL a fost intrebat despre emisiunea de satira transmisa de o televiziune franceza, in care romanii sunt prezentati ca "paduchiosi" si "nespalati". "E cu totul inacceptabil si televiziunea respectiva, cred ca si autoritatile franceze, pentru ca era cred o televiune publica, nu au nicio scuza. E inacceptabil. Aici trebuie sa ne gandim cu totii, cei care au condus si conduc aceasta tara cum de s-a ajuns aici. Pentru ca nimeni nu cred ca si-ar permite asa ceva cu Polonia, ca sa nu vorbim de tari puternice militar, ci puternice spiritual, tari care-si apara onoarea pentru ca sunt conduse de oameni de onoare", a comentat Antonescu.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#Crin Antonescu imn scoli, #Antonescu imn Tebea , #PNL