Antonescu, despre PC: Cine nu impartaseste elementele convenite e liber

Miercuri, 28 Septembrie 2011, ora 12:47
2006 citiri
Antonescu, despre PC: Cine nu impartaseste elementele convenite e liber
Foto:B1 TV

Presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat miercuri, dupa inalnirea cu reprezentantii Partidului Conservator, ca le-a transmis acestora un mesaj in trei parti, referitor la tensiunile din USL si ca trebuie sa-l inteleaga daca vor sa mearga mai departe.

Liderul PNL, care le-a transmis aliatilor sai sa inteleaga faptul ca sunt un partid mic, a mai spus ca cei din conducerea PC l-au asigurat ca merg mai departe alaturi de USL.

"Am putut transmite colegilor nostri din conducerea partidului cu care suntem aliati in ACD si in USL un mesaj esential: Unu - unitatea acestei constructii politice pe care am facut-o este elementul cheie in batalia politica ce urmeaza. Romanii au nevoie de o alternativa, care trebuie sa fie determinata, unita, puternica.

Odata intrati in aceasta structura politica, sa inteleaga ca interesul de partid trec pe planul doi in spatele interesului general, interesului public", a declarat Crin Antonescu.

Un alt mesaj transmis a fost acela ca PC va trebui sa ajunga mai intai la guvernare pentru a avea pretentii mai mari de la colegi.

"In al doilea rand, am spus foarte clar ca realitatea politica inseamna ca exista in aceasta uniune partide mari si mici, ca fiecare din ele e necesar, ca trebuie sa existe respect, dialog adevarat, dar ca un partid creste doar daca poate sa aiba acces la guvernare si sa guverneze in interesul oameni.

Partidul Conservator, ca si celelalte doua componente ale USL, trebuie sa castige alegerile si are acces garantat la guvernare si poata pune problema cresterii sale", a mai declarat presedintele PNL.

"In al treilea rand, le-am garantat colegilor ca in exercitiu functie de copresedinte al USL tin cont de interesul PC cum tin cont de interesul PNL. Nu avem niciun motiv sa ne oprim, sa ezitam. Avem toate motivele sa mergem mai departe impreuna.

Daca cineva nu impart aceste elemente convenite, si nu ma refer doar la Partidul Conservator, ci si la celelalte doua componente ale USL, daca a ajuns la alte concluzii, e liber sa aleaga alt drum", a spus Antonescu.

El a incheiat relatarea sedintei spunand ca cei din PC l-au asigurat ca "vom merge inainte mai puternici".

El a negat ca l-ar fi acuzat pe Dan Voiculescu de cardasie cu Basescu, dar a admis ca a spus ca cine nu intelege unele lucruri, ii face, fara sa vrea, servicii lui Traian Basescu".

Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria va continua să susţină accederea României în spaţiul Schengen cu frontierele terestre în acest an, a transmis ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, în urma unei...
#Antonescu PC liber, #Antonescu tensiuni PC, #Antonescu PC USL , #PNL