Antonescu, dispus sa discute posibile aliante cu PC si PNG

Sambata, 27 Februarie 2010, ora 20:41
1203 citiri

Liderul PNL, Crin Antonescu, a declarat, sambata, la Iasi, ca liberalii pot purta discutii cu PC sau PNG, in ideea formarii unor aliante.

"O sa vedem ce se-ntampla la Congresul PC, daca doresc sa purtam un dialog accentuat, il vom purta. Noi nu ne facem o prioritate din constituirea unor aliante, suntem preocupati cum sa crestem nu cine ne aliem, dar o discutie cu PC cred ca poate sa aiba loc pornind de la premisa ca nu mai e de actualitate sau a fost denuntata alianta cu PSD", a spus Antonescu.

Intrebat despre o posibila alianta cu PNG si despre conditia lui Gigi Becali ca acesta sa ocupe o functie de vicepresedinte, Antonescu a raspuns ca se pot purta discutii si cu aceasta formatiune si a subliniat ca, in general, la astfel de fuziuni, de obicei, partidul mai mic este reprezentat in echipa de conducere.

"Nu stiu ce-i cu PNG, am aflat ca domnul Gigi Becali a dat o declaratie ca ar dori sa discute si sa fuzioneze cumva, fie cu PD-L, fie cu noi. Sigur ca aceasta nehotarare a sa e de natura sa ne intrige putin. Dar, probabil ca omul incearca sa faca impreuna cu organizatie o discutie sa vada unde este marea formatiune de dreapta care sa raspunda optiunii sale. Daca domnul Becali vrea sa discute cu noi, nu vad niciun motiv sa nu discutam", a precizat liderul PNL.

Referindu-se la relatia cu PSD, Antonescu a mentionat ca acest partid este "adversarul politic stabil" al PNL, dar a admis ca liberalii si social-democratii se pot alia pentru a scapa de Traian Basescu.

"Sigur ca acum avem un adversar care pune in pericol statul de drept, care este dusmanul imediat si ne si putem alia. Cum glumeam odata, ei sunt ca Rusia Sovietica, dar omul nostru e ca Hitler. Noi ca Anglia. Trebuie sa ne aliem cu Uniunea Sovietica sa scapam de Hitler. Hitler trece, ei raman.

Exista viziuni fundamental diferite, iar atata vreme cat Victor Ponta afirma ca modelul domniei sale este sa faca un PSD precum cel de pe vremea cand era condus de Ion Iliescu si Adrian Nastase se confirma ca avem o problema. Eu cred ca au si ei", a mai spus Antonescu.

Liderul PNL a afirmat ca liberalii vor duce o batalie pe doua fronturi, una cu PSD, atenuata acum de faptul ca PSD si PNL sunt in opozitie, iar alta pentru eliminarea de pe culoarul de dreapta "impostura numita PD-L".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Președintele USR Cătălin Drulă a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători” și a vorbit despre obiectivele USR și ale Dreptei Unite pentru alegerile din 9 iunie, despre misiunea...
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Atacat în ultimele zile atât de adversarii direcți la alegerile locale, cât și de alți politicieni, dar și de ziariști, Cătălin Cîrstoiu, candidatul susţinut de PSD şi PNL pentru...
#Crin Antonescu alianta PNG, #Crin Antonescu alianta PC, #PNL PNG alianta, #PNL PC alianta , #PNL