Antonescu ii raspunde sefului ANI: Nu mai avem nevoie de Constitutie, ca decide Georgescu

Vineri, 08 Februarie 2013, ora 11:48
5179 citiri
Antonescu ii raspunde sefului ANI: Nu mai avem nevoie de Constitutie, ca decide Georgescu
Foto: Arhiva

Liderul liberal Crin Antonescu i-a raspuns vineri presedintelui ANI, care a acuzat, intr-un interviu acordat Ziare.com, presiuni politice asupra institutiei pe care o conduce.

"Presiuni politice inseamna sa ma apuc sa ii dau telefoane domnului Goergescu sau unor oameni din ANI, sa le spun sa deschida sau sa inchida un caz sau o investigatie, sa ii amenint, asta inseamna presiune politica.

Daca noi nu avem voie ca parlamentari sa discutam, atunci domnul Goergescu sa ne spuna foarte clar: nu mai avem nevoie de Parlament, de partide, de Constitutie, ca il avem pe Horia Georgescu care sa decida cine e integru si cine nu", a declarat Antonescu, intr-o interventie la Antena 3.

Seful ANI, Horia Georgescu: Fara Bruxelles, ANI nu ar mai fi existat - Interviu Ziare.com

Liderul Senatului a adaugat ca "Parlamentul are puterea prin Constitutie de a controla, in sens democratic, activitatea serviciilor speciale, activitatea Guvernului, de a cenzura acte contrare Constitutiei pe care presedintele le face".

"Parlamentul se afla sub domnia legii, dar ideea ca ANI se afla in afara controlului Parlamentului este absurda. Nu sunt convins ca intr-un an in care bugetul atator institutii este asa sever amputat, bugetul ANI trebuia sa creasca. Ideea ca cineva poate fi deasupra legii este inacceptabila. Chiar daca imi asum riscul ca Horia Georgescu si alti Georgesti mai mici sa ma acuze ca sunt anti-european si incalc statul de drept, ANI se afla sub controlul Parlamentului", a continuat Antonescu.

Acesta a acuzat ca oameni "care au deranjat", din actuala Putere, au facut "imediat" subiectul unor investigatii ANI, in vreme ce democrat-liberalii nu au fost cercetati.

"Daca doar noi din toaata Europa avem aceasta institutie, atunci sa o folosim. Trebuie sa fie o institutie corecta, dar atunci trebuie sa explice prioritatile cazurilor pe care le cerceteaza, pentru ca exista oameni apropiati fostei puteri care nu au facut niciodata subiectul unor investigatii, in timp ce oameni precum Mircea Diaconu au fost investigati pe o chestiune minora", a incheiat Antonescu.

Asupra Agentiei Nationale de Integritate au fost exercitate constant presiuni politice, care se materializeaza fie prin declaratiile unor oameni politici, fie, in trecut, prin taierea bugetului sau prin amendarea cadrului legislativ in vederea reducerii atributiilor legale, a declarat presedintele ANI, Horia Georgescu, intr-un interviu pentru Ziare.com.

Au existat cazuri in care inspectorii au fost abordati direct cu amenintari, tentative de intimidare si hartuiri, ne-a mai spus Horia Georgescu, precizand ca zona cea mai afectata de coruptie este aceea a autoritatilor locale, situatie favorizata de o legislatie deficitara.

Gabriela Firea, acuzată că joacă ”la două capete”. Candidat AUR: ”Nu se decide dacă îşi doreşte să fie primar sau europarlamentar”
Gabriela Firea, acuzată că joacă ”la două capete”. Candidat AUR: ”Nu se decide dacă îşi doreşte să fie primar sau europarlamentar”
Mihai Enache, candidatul AUR la Primăria Capitalei, îi cere Gabrielei Firea să oprească jocul politic "la două capete" şi să se retragă de pe lista PSD - PNL pentru alegerile...
Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
PSD este creditat cu 28,4% din intenţiile de vot la alegerile pentru consiliile locale, PNL cu 26,7%, AUR cu 14,4%, conform unui sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro, în luna aprilie,...
#Antonescu raspunde Georgescu, #Georgescu ANI presiune politica , #PNL
Comentarii
Poza SC USL Felix SRL
SC USL Felix SRL
rank 1
Crine, dacă ai avea normală constituția mintală, ai înțelege rostul
Poza Uniunea Satanisto Leninista
Uniunea Satanisto Leninista
rank 5