Antonescu: Nu permitem imixtiunea lui Basescu in guvern, va face jocuri psihologice

Luni, 30 Aprilie 2012, ora 20:45
5190 citiri
Antonescu: Nu permitem imixtiunea lui Basescu in guvern, va face jocuri psihologice
Foto:Antena 3

Presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, luni seara, ca USL nu va permite nicio interventie a lui Traian Basescu in treburile guvernarii, insa e convins ca acesta va incerca asa ceva.

"In raport cu asteptarile care exista, sa spunem ca nu e treaba guvernului sa-l suspende pe Traian Basescu, e sa guverneze constitutional Romania. Asta inseamna ca guvernul nu trebuie sa admita niciun fel de imixtiune a presedintelui in treburile Executivului. Nu va permite sugestii, insistente legate de structura guvernului, de o decizie sau alta a guvernului", a spus Antonescu la Antena 3.

"Traian Basescu ramane un jucator redutabil, continua sa aiba arme (...) Sentimentul meu e ca Traian Basescu va incerca, daca nu a incercat, sa joace toate atuurile psihologice impreuna cu guvernul.

Adica 'hai sa luam cutare decizie, e in interes national, hai sa tinem cutare ministru, sa tinem cutare procuror general'", a mai spus Antonescu.

Liderul PNL s-a aratat convins ca Victor Ponta va rezista jocurilor lui Basescu, pentru ca e "un tip tare".

"Nu cred ca si-a gasit nici conjunctura nici omul, Victor Ponta e un tip tare. S-a convins, macar din soarta lui Ungureanu ca macar el are puterea adevarata, nu Traian Basescu, nu are motiv sa joace cum canta Traian Basescu, ci cum vor oamenii din spatele nostru", a opinat Antonescu.

Mai mult, el a spus ca "baga mana in foc" pentru Ponta.

"Pot baga mana in foc, premierul desemnat e un om inteligent, e un om care a crescut foarte mult. Victor Ponta a inteles ca nu are nici cel mai mare motiv sa-i cante in struna lui Traian Basescu", a conchis Antonescu.

Referitor la fostul premier Ungureanu, Antonescu a afirmat: "Mihai Razvan Ungureanu a fost lovit in plin de trecerea motiunii, singurul om convins ca nu trece a fost Mihai Razvan Ungureanu, a ajuns intr-o situatie jenanta, la gardul vilei din Neptun".

Inca nu s-a schimbat Puterea

Presedintele PNL, Crin Antonescu a mai spus si ca instalarea Cabinetului Ponta nu inseamna ca s-a schimbat puterea in Romania, ci doar guvernul.

"Nu ar rost sa ne iluzionam ca s-a schimbat puterea din Romania, s-a schimbat doar guvernul", a spus Antonescu la Antena 3.

"Nu-l vad dezbracat de putere pe Traian Basescu (...)dar exista o gradatie...", a afirmat, ulterior, Antonescu.

Deputatul USR Daniel Blaga, candidatul Alianţei Dreapta Unită pentru Primăria Târgovişte
Deputatul USR Daniel Blaga, candidatul Alianţei Dreapta Unită pentru Primăria Târgovişte
Deputatul USR Daniel Blaga a fost desemnat candidatul Alianţei Dreapta Unită pentru Primăria municipiului Târgovişte. Daniel Blaga are 44 de ani, a absolvit Facultatea de Matematică în...
Presiuni de la șeful PNL Iași către Ciolacu să-l retragă pe Bogdan Cojocaru din funcția de prefect: ”Un scenariu aproape hilar”
Presiuni de la șeful PNL Iași către Ciolacu să-l retragă pe Bogdan Cojocaru din funcția de prefect: ”Un scenariu aproape hilar”
Liderul PNL Iaşi Alexandru Muraru îi cere premierului Marcel Ciolacu să îl retragă pe Bogdan Cojocaru, lider PSD Iaşi, din funcţia de prefect al judeţului Iaşi, motivând că acesta...
#Antonescu imixtiune Basescu Guvern, #Antonescu Ponta tip tare, #Antonescu Basescu trucuri psihologice , #PNL