Antonescu: Nu vreau sa ma dezumanizez facand politica. Am stofa sa ajung presedinte

Duminica, 01 Septembrie 2013, ora 22:44
4876 citiri
Antonescu: Nu vreau sa ma dezumanizez facand politica. Am stofa sa ajung presedinte
Foto: Arhiva

Crin Antonescu a declarat duminica seara ca principala sa precupare este sa nu ajunga sa fie dezumanizat de politica.

"Sunt pregatit (pentru alegeri n.red.), dar asta nu inseamna ca nu sufar ca in politica se fac aceste lucruri mizerabile (atacurile politice n.red.). Eu am o procupare mult mai mare decat aceea de a castiga alegerile: preocuparea de a nu ma dezumaniza facand politica. Pentru mine trebuie sa raman un om, sa existe o zona in care nu am voie sa atac.

In ceea ce priveste ce se intampla in spatiul romanesc, avem de-a face cu o infectie care strica minti, perverteste gusturi si invata oamenii tineri ca totul e permis si in lume e numai mizerie", a declarat Crin Antonescu, duminica seara, la Antena3.

Antonescu, despre sondaje: Candidatura la Presedintie nu e concurs de incredere. Ma plictiseste subiectul

Intrebat in aceeasi emisiune despre defectele pe care le are, Antonescu a raspuns prompt: "Dar de ce va intereseaza?"

"Sigur ca am defecte. Eu percep anumite defecte. Sau mi le identific. S-ar putea ca ele sa fie mai multe. Fara nicio indoiala sunt oameni care le cauta, le analizeaza. Mie imi e greu sa spun dupa parerea mea calitati si defecte", a ocolit liderul PNL subiectul "defectelor".

Intrebat despre calitati, Crin Antonescu a preferat sa vorbeasca despre calitatile pe care trebuie sa le aiba un presedinte.

"Dupa parerea mea, trebuie, in buna masura, cu totul alte calitati decat pentru functia de presedinte de partid, de ministru, de prim ministru sau sef de institutie. De exemplu, cel mai mare defect al unui presedinte este incapacitatea de a se ridica deasupra obisnuintelor, ticurilor si tertipurilor jocurilor politice. Asta nu a putut sa faca domnul Basescu, un om cu numeroase calitati, de altfel, dar asta sper sa reusesc eu sa fac. Incep sa ma pregatesc, am ceva material, am stofa", a declarat Crin Antonescu.

Antonescu: Eu, pur si simplu, nu vreau sa fiu candidat. Vreau sa fiu presedintele Romaniei si voi fi!

Liderul PNL a continuat sa vorbeasca despre un salt intre ce este un om politic pana sa ajunga presedinte si ce trebuie sa devina in momentul in care a ocupat cea mai inalta functie in stat.

"Vorbesc despre capacitatea ca dupa 20 de ani in care ai fost membru si lider al unui partid sa poti sa spui 'gata, acum sunt in serviciul acestei tari, acum sa las deoparte acest tip de partizanat. De maine, fostul meu partid sa fie la aceeasi distanta ca partidul impotriva caruia am luptat'. Restul calitatilor unui presedinte ar fi: determinare, tenacitate, rezistenta, capacitatea de a-ti impune personalitatea, dar nu abuziv, capacitatea de a lua decizii. Cred ca cea mai importanta calitate pentru viitorul presedinte al Romaniei este aceasta calitate pe care o putem sau nu gasi la un om politic, capacitatea de a face acest salt. Pentru aceasta calitate ma chinuiesc si ma rog la Dumnezeu", a declarat Crin Antonescu.

Intrebat despre axele Bucuresti-Washington si Bucuresti-Bruxelles, seful Senatului a raspuns ca in ceea ce priveste Statele Unite, Romania este un aliat foarte pretios, iar in privinta Uniunii Europene, tara noastra ar trebui sa se impuna mai puternic.

"Relatia Bucuresti-Washington este si va ramane una din constantele fericite ale politicii romanesti. Asta am spus mereu si am subliniat. Romania este un aliat foarte pretios. E singura tara din UE si singura dintre aliati in care nu exista un curent sau o orientare anti-americana. In Franta exista, de exemplu.

In Romania, nici la omul simplu, nici in spatiul public si nici in cel politic nu exista. In ceea ce priveste Uniunea Europeana, la Bruxelles suntem membri dar nu suntem in suficienta masura. Vreau sa ne ducem si sa intram si mai bine la Bruxelles. Avem multe probleme care trebuie rezolvate", a mai spus Crin Antonescu.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Crin Antonescu plolitica dezumanizez, #Antonescu calitati defecte, #Antonescu calitati presedinte, #Antonescu Washington Bruxelles , #PNL