Antonescu: Opozitia nu a votat in cazul Pasat pentru a lasa sa se vada votul Puterii

Marti, 08 Februarie 2011, ora 20:22
2301 citiri
Antonescu: Opozitia nu a votat in cazul Pasat pentru a lasa sa se vada votul Puterii

Liderul PNL Crin Antonescu a precizat, marti, la Targoviste, ca deputatii PNL si PSD au decis sa asigure cvorumul, dar sa nu voteze in cazul Dan Pasat pentru a demonstra ca partidele la putere, care detin majoritatea, se opun arestarii preventive a deputatului PDL, solicitata de DNA.

"Noi am luat decizia politica, impreuna cu parlamentarii PSD, de a fi la sedinta, de a asigura cvorumul, dar de a nu exprima votul pentru ca aceasta discutie penibila, pe care cei din PD au deschis-o, apropo si de cazul Ridzi, cum ca dansii voteaza, pentru ca justitia sa-si faca datoria prin Parlament, dar blocam noi, noi votam impotriva etc, sa se clarifice. Am fost acolo, am asigurat cvorumul si am lasat numai pe cei din majoritate sa lucreze pentru ca sa tragem linie si sa vedem: doresc sa respecte chiar instructiunea presedintelui si, in fine, sa nu faca zid, vorba domnului Boc, ca sa intre pe acolo bormasina justiei? Si am vazut rezultatul", a declarat Crin Antonescu.

Presedintele liberal a afirmat ca este convins ca vina va fi aruncata tot asupra opozitiei. "Sigur ca vor fi PD-isti care vor spune ca tot noi suntem de vina. Asta nu ne mira, dar cred ca s-a vazut rezultatul", a adaugat Antonescu.

Solicitarea DNA de retinere si arestare preventivan a deputatului PDL Dan Pasat nu a intrunit numarul necesar de voturi favorabile din partea deputatilor, in sala fiind prezenti 292 de deputati, 116 votand "pentru" si 34 "impotriva", iar patru voturi au fost anulate. Opozitia anuntase ca nu va participa la vot.

La data de 18 februarie 2010, fata de Dan Pasat s-a dispus urmarirea penala in legatura cu doua infractiuni de santaj, iar la data de 28 iunie 2010 cercetarile au fost extinse.

Potrivit DNA, in perioada 2009 - 2010 Dan Pasat, in calitate de deputat, iar din data de 21 decembrie 2009 si de secretar general al Partidului Democrat Liberal, in cadrul organizatiei judetene Giurgiu, prin actiuni de santaj ori prin folosire a autoritatii si influentei ca om politic decurgand din functia de conducere din partid, a actionat pentru a obtine, pentru sine sau pentru persoane apropiate, beneficii necuvenite provenind din contractele de achizitii publice incheiate cu primarii de pe raza judetului Giurgiu. Atunci cand a intampinat opozitie din partea reprezentantilor administratiei publice locale ori a firmelor care isi adjudecasera contractele de achizitie publica, inculpatul a recurs la diverse forme de intimidare, mergand pana la amenintari si acte de violenta.

Liderul liberal, Crin Antonescu, a fost prezent, marti, la Targoviste, la Delegatia Permanenta a PNL Dambovita, for de conducere ce precede Conferinta Judeteana a organizatiei, ce va avea loc sambata si in cadrul careia va fi aleasa conducerea PNL Dambovita.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Nicușor Dan susține că PSD se delimitează de Cîrstoiu: ”Nu știu dacă se va apropia de Piedone”
Nicușor Dan susține că PSD se delimitează de Cîrstoiu: ”Nu știu dacă se va apropia de Piedone”
Edilul general, Nicuşor Dan, afirmă că PSD începe să se delimiteze de Cătălin Cîrstoiu, candidatul coaliţiei la Primăria Capitalei, şi susţine că acest lucru corespunde cu orientarea...
UDMR propune "Ziua de Curăţenie Naţională". Când ar avea loc noua inițiativă dedicată protecției mediului
UDMR propune "Ziua de Curăţenie Naţională". Când ar avea loc noua inițiativă dedicată protecției mediului
A treia zi de sâmbătă din luna septembrie ar putea deveni „Ziua de Curăţenie Naţională”, potrivit unui proiect de lege al UDMR depus la Parlament, având ca scop principal creşterea...
#Crin Antonescu, #vot Dan Pasat, #Dan Pasat PDL , #PNL
Comentarii
Poza kvinna
kvinna
rank 5
Crin presedinte! Vivat! Imi place fotografia. E un barbat prezentabil, inteligent si un mare strateg. Va castiga!