Antonescu: Solicitarea DNA impotriva lui Silaghi, o coincidenta suspecta

Luni, 19 August 2013, ora 22:10
3193 citiri
Antonescu: Solicitarea DNA impotriva lui Silaghi, o coincidenta suspecta
Foto: arhiva

Presedintele PNL, Crin Antonescu, a anuntat luni, prin intermediul unui comunicat de presa, ca va avea consultari cu liderii partidului pentru o nominalizare la Ministerul Transporturilor, dupa ce Ovidiu Silaghi si-a retras candidatura.

"In aceste zile, voi avea consultari cu liderii PNL pe acest subiect, urmand ca, in cel mai scurt timp posibil, sa decidem in forul statutar nominalizarea pe care o vom transmite primului ministru Victor Ponta pentru portofoliul Ministerului Transporturilor", declara Crin Antonescu.

Crin Antonescu califica drept o "coincidenta suspecta" solicitarea DNA privind inceperea urmaririi penale impotriva lui Ovidiu Silaghi, cu doar cateva zile inainte de termenul limita la care presedintele Traian Basescu ar fi trebuit sa se pronunte cu privire la propunerea USL pentru portofoliul Transporturilor.

"Partidul National Liberal constata cu ingrijorare ca solicitarea DNA catre Parchetul General privind inceperea urmaririi penale impotriva colegului nostru, Ovidiu Silaghi, vicepresedinte al partidului, a venit cu doar cateva zile inainte de termenul limita la care presedintele Traian Basescu ar fi trebuit sa se pronunte cu privire la propunerea USL pentru portofoliul Transporturilor.

Apreciem aceasta coincidenta ca fiind cel putin suspecta, cu atat mai mult cu cat presedintele a insistat ca interimatul la Ministerul Transporturilor sa fie asigurat timp 45 zile, perioada maxima admisa de lege", declara Crin Antonescu.

Presedintele PNL arata ca Ovidiu Silaghi a precizat, cu privire la referatul DNA, ca nu a influentat si nici nu a intervenit in niciun fel in impiedicarea rezilierii contractului Arad-Nadlac detinut de firmele lui Nelu Iordache.

De asemenea, Ovidiu Silaghi a afirmat ca nu a cerut si nu a primit niciodata foloase necuvenite in niciun scop si nici nu a intervenit in executarea platilor din contractul mentionat sau din oricare altul.

Liderul PNL precizeaza ca, pentru a nu prelungi situatia de interimat de la Ministerul Transporturilor si pentru a nu aduce prejudicii de imagine PNL si Guvernului Romaniei, Ovidiu Silaghi a facut un gest de onoare si a decis sa-si retraga candidatura.

"Dezavuez campania publica de compromitere politica a lui Ovidiu Silaghi si constat cu mahnire ca aceasta este o continuare a numeroaselor incercari de discreditare a liderilor PNL. In acelasi timp, adept al respectarii regulilor democratice si al separarii puterilor in stat, consider ca justitia, ca institutie independenta intr-un stat de drept, trebuie sa isi faca datoria si sa faca lumina in privinta acuzatiilor aduse vicepresedintelui PNL, Ovidiu Silaghi", mai spune Crin Antonescu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Antonescu Silaghi propunere PNL minister , #PNL