Editorial: Cat costa fudulia lui Crin Antonescu

Vineri, 09 Martie 2012, ora 12:17
9596 citiri
Editorial: Cat costa fudulia lui Crin Antonescu
Foto: Ziare.com/Alexandru Nistor

Presedintele PNL nu este un tip fericit. Un tip care uraste cu atata patima, care are in manualul supravietuirii o singura axioma - toti cei care nu gandesc ca mine imi sunt dusmani - nu are cum sa zaresca limanul in exteriorul propriilor cugetari.

Imi imaginez ca acasa, in biroul unde nu intra decat el, are un perete plin cu pozele lui Traian Basescu, in fata carora sta cu ceasurile, asemeni criminalilor in serie, decupeaza litere din ziare si lipeste plicuri cu scrisori de amenintare. Nu le trimite niciodata - s-a strans deja un teanc de un metru -, decis fiind sa nu ofere nicio sansa de eschiva.

Pe ceilalti pereti lipeste mereu alte chipuri, ale celor care nu intra manifest in lupta sa impotriva dictatorului modern. Cel mai recent client este Dan Grigore, care nu si-a azvarlit trupul intr-o tepusa, de la balcon, de nervi ca Traian Basescu l-a jignit pe regele Mihai. Un motiv suficient pentru Crin Antonescu sa traga o concluzie: artistul este lipsit de caracter.

Daca, insa, artistul are taria sa tina ochiul deschis in cadrul sedintelor de judecata de la Consiliul National al Audiovizualului, si isi ia in serios rolul de arbitru al vorbelor cu cel mai mare impact asupra comportamentului maselor, si asta in ciuda faptului ca a fost numit la recomandarea Guvernului Tariceanu, este condamnabil. A nu intra in lupta alaturi de restul politrucilor Opozitiei din CNA echivaleaza cu un asasinat la adresa democratiei.

Nu asta ar fi nebunia. Ci faptul ca, in ciuda tot mai deselor manifestari ale acestui lider fudul, care demonstreaza cat de diferita fata de perceptia comuna este intelegerea sa asupra conceptului de bun simt, pe care a promis ca-l instaureaza sub forma de politica de stat din secunda doi dupa ce va castiga cel mai pufos fotoliu al tarii, ostirea liberala tace si inghite.

Tace de jena, si inghite de teama ca o razmerita acum, in PNL, ar zadarnici sansele acestei formatiuni in lupta cu PDL-UDMR-UNPR, chiar daca se afla in fruntea clasamentului increderii romanilor.

Un calcul atat de gresit! Incolonarea in spatele lui Crin Antonescu, legitimarea comportamentului acestuia, a gafelor tot mai penibile, nu face decat sa grabeasca ritmul pierderii de procente. Cu cat se produce mai tarziu, cu atat mai mare va fi prejudiciul electoral. Ceea ce ii face pe Calin Popescu Tariceanu si compania aproape la fel de vinovati.

Paradoxal, in ciuda sondajelor, pentru PNL este al 12-lea ceas. Daca nu se trezeste la realitate, ceea ce bate la usa e cumplit.

Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Acum la mine e noapte târziu, dar calendaristic ziua de 27 martie a început deja. Când domniile voastre (sau majoritatea) veți citi acest articol (în două părți), peste cea de-a 29-a zi a...
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
#Crin Antonescu PNL, #alegeri 2012 Crin Antonescu, #Antonescu Dan Grigore , #PNL
Comentarii
Poza Jerome
Jerome
rank 5
Cat costa articolele lui Chis
Poza tinkerbell
tinkerbell
rank 5
cu siguranta mai putin decat fitzele