Confuzie! Legea "anti-gaze de sist" contestata de PSD si pe care Antonescu o vrea retrasa nu exista

Marti, 01 Octombrie 2013, ora 16:37
2237 citiri
Confuzie! Legea "anti-gaze de sist" contestata de PSD si pe care Antonescu o vrea retrasa nu exista

Unul dintre autorii legii considerata a fi contra exploatarii gazelor de sist, senatorul Cristian Bodea (PNL), spune ca legea nu e pe acest subiect, desi liderul sau de partid, Crin Antonescu, asa considera si i-a cerut sa o retraga tocmai pentru ca ar fi.

Bodea a spus pentru Ziare.com ca faptul ca Antonescu a cerut retragerea legii privind interzicerea exploatarii gazelor de sist vine probabil ca urmare a solicitarii PSD, insa nu era nevoie de asa ceva, intrucat proiectul de lege "moare de la sine", fiind deja respins in unanimitate de Senat.

"Initiativa noastra nu e anti-gaze de sist, asa au preluat anumite site-uri sau televiziuni. Noi (el si colegul sau Valeriu Boeriu, tot PNL-n.red) am vrut sa scoatem gazele de sist din Legea petrolului, pentru a forta Guvernul sa faca o lege speciala pentru gazele de sist. Nu am zis ca vrem interzicerea, cum vrea de exemplu Tudor Ciuhodaru (deputat PP-DD -n. red), care intra pe ordinea de zi maine (miercuri.nred).

In al doilea rand, legea a fost respinsa de Senat si exista stenograme in care am spus ca legea trebuie sa cada, pentru ca n-am redactat-o bine si voiam doar sa determinam Guvernul sa vina cu o lege speciala. Acum a ajuns la Camera Deputatilor, dupa ce a fost respinsa de Senat, nu aveam cum sa o depunem la Camera, suntem senatori, a primit aviz negativ si va muri de la sine.

Cred ca cei de la PSD i-au cerut lui Crin Antonescu o pozitie oficiala si retragerea proiectului, dar trebuia sa se fi informat", ne-a declarat Bodea.

El a spus si ca, in principiu, el si Boeriu nu sunt impotriva gazelor de sist.

"Nu suntem impotriva gazelor de sist cat timp se poate face extractia in conditii civilizate, americanii le fac in zone nepopulate. Am vrut doar ca Guvernul sa fie transparent", a mai comentat Bodea.

Crin Antonescu a inteles altceva

Crin Antonescu le-a cerut lui Bodea si Boeriu, intr-o conferinta de presa, retragerea proiectului lor de lege, interpretarea sa fiind ca acestia doresc interzicerea exploatarii gazelor de sist.

"Vreau ca initiativele colegilor parlamentari, cata vreme sunt facute sub culorile partidului, sa poarte girul partidului. Initiativa a doi colegi de la Bihor, care propune stoparea exploatarii gazelor de sist pentru eternitate nu are sustinerea partidului. Suntem intr-o perioada complicata in care cetatenii trebuie sa inteleaga foarte clar ce vrea un partid. Atata timp cat esti membru de partid, trebuie sa mergi pe directia partidului", a declarat Antonescu marti.

Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
Cât de mult își dorește Ciolacu victoria Gabrielei Firea la Capitală: ”La nivel vizibil, vor fi declarate susțineri”
Cât de mult își dorește Ciolacu victoria Gabrielei Firea la Capitală: ”La nivel vizibil, vor fi declarate susțineri”
Odată cu retragerea medicului Cătălin Cîrstoiu și renunțarea la candidatura comună PSD-PNL pentru Primăria Capitalei, liderul social-democraților, Marcel Ciolacu, se găsea în situația...
#initiativa gaze sist Bodea Antonescu, #Antonescu interzicere gaze sist , #PNL