Crin Antonescu, despre votul pentru sefia TVR: Liberalii si-au facut datoria

Vineri, 20 Decembrie 2013, ora 14:22
2036 citiri
Crin Antonescu, despre votul pentru sefia TVR: Liberalii si-au facut datoria

Crin Antonescu s-a aratat multumit de votul de vineri din Parlament in urma caruia Stelian Tanase a devenit directorul SRTV. Liderul liberal a tinut sa sublinieze importanta membrilor PNL la acest vot, precum si rolul noului director.

"Membrii liberali ai guvernului au ramas cumva datori fata de aceasta majoritate a parlamentarilor nostri care a sustinut toate intiativele guvernului, care de cate ori a fost solicitat a raspuns prezent si si-a facut datoria. Am certitudinea ca si daca era nevoie sa venim sa votam bugetul in 30 decembrie parlamentarii liberali ar fi facut-o cum au facut-o astazi. Parlamentarii si ministrii liberali si-au respectat angajamentul de a restabili rolul Parlamentului in democratia romaneasca", a declarat Crin Antonescu.

Stelian Tanase este noul sef al TVR

Liderul PNL a declarat, ca reactie la spusele lui Stelian Tanase care a sustinut vineri ca vrea sa depolitizeze TVR, ca rolul noii conduceri este acela de a moderniza si de a credibiliza institutia.

"Eu am afirmat si afirm si acum ca noul presedinte al TVR nu va trebui sa faca altceva decat sa modernizeze si sa credibilizeze o institutie foarte importanta", a declarat Antonescu.

Mai mult, intrebat de ce Victor Ponta nu a participat la votul de vineri, presedintele Senatului a declarat ca nu este cazul sa i se faca reprosuri premierului deoarece votul a avut cvorum.

"Nu e un caz de nemultumire. Premierul e premier si are destui parlamentari care sa voteze. Cvorumul s-a facut si fara el, deci nu cred ca e cazul sa ii reprosam asta", a continuat liberalul.

Stelian Tanase a fost votat noul director interimar al SRTV. Decizia a fost luata de parlamentari cu 405 voturi pentru. Doi parlamentari au votat impotriva.

Votul a fost secret. Parlamentarii PDL au parasit sala, nemultumiti fiind de faptul ca se alege un director interimar. Premierul Victor Ponta si vicepremierul Liviu Dragnea nu au participat la vot, in schimb alti ministri precum Radu Stroe, Daniel Chitoiu, Lucia Varga, Gigel Stirbu si Eugen Nicolaescu au fost prezenti in sala.

Stelian Tanase a fost propunerea PNL pentru postul de director interimar al SRTV, dupa ce numirea jurnalistului Rares Bogdan nu a fost validata din lipsa de cvorum.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Antonescu parlamentari liberali vot TVR, #Antonescu multumiri parlamentari vot Stelian Tanase , #PNL
Comentarii
Poza secera_si_ciolanul
secera_si_ciolanul
rank 5
Colonelul Turcescu era cel mai bun
Poza SEMACA123
SEMACA123
rank 1
da,liberalii si-au facut datoria....fata de cine ?!