Crin Antonescu ii transmite lui Ponta: Nu ma las intimidat de teroarea mediatica

Luni, 02 Iunie 2014, ora 15:07
3501 citiri
Crin Antonescu ii transmite lui Ponta: Nu ma las intimidat de teroarea mediatica
Foto: B1TV

Crin Antonescu le-a dat o replica lui Victor Ponta si apropiatului sau, Sebastian Ghita, care au insinuat ca fostul lider PNL ar fi abandonat ideea de a candida la presedintie la presiunea serviciilor secrete.

"Inteleg ca oameni ca Ponta si Ghita nu pot concepe ca exista cariere politice libere, oameni politici care intra si ies din politica in deplina libertate, cu constiinta lor, fara sa fie influentati, manipulati, de structuri, de persoane", a comentat luni, Crin Antonescu, criticand "interventia propagandistica, nepotrivita pentru un premier si bazata pe minciuni" pe care a avut-o Victor Ponta duminica seara.

Crin Antonescu a sustinut inca o data ca Sorin Rosca Stanescu, Cozmin Gusa si Rares Bogdan "nu au fost niciodata, sub nicio forma consilierii mei", precizand ca nu a avut cu ei decat "relatii uzuale", contrar celor afirmate de Victor Ponta.

"Nu exista din punctul meu de vedere nicio speranta, nici pentru domnul Ponta, nici pentru asociatii, ca eu sa ma las intimidat de teroarea mediatica pe care domnul Ponta o coordoneaza si o va coordona in continuare", a mai spus Crin Antonescu, precizand ca se refera la "teroarea mediatica" promovata de Antena3.

Fostul lider PNL a constatat amuzat ca desi a anuntat ca nu va mai candida la prezidentiale, continua sa ramana "spaima" lui Victor Ponta, dovada atacurile constante la adresa sa.

Totodata, Crin Antonescu a anuntat ca dupa sedinta Biroului Politic Central al partidului care a inceput la ora 14 va "iesi efectiv" din mandatul de presedinte, urmand sa ramana simplu senator PNL.

Intrebat de jurnalisti, Crin Antonescu a respins speculatiile aparute in presa pe tema conditionarii unificarii dreptei de plecarea lui din fruntea PNL.

"Nu exista niciun fel de influenta a PDL, nimeni din PDL nu a conditionat (nici nu a sugerat) discutiile, incercarea de constructie, de prezenta sau absenta unor persoane, inclusiv a mea", a tinut sa sublinieze Crin Antonescu.

Premierul Victor Ponta a declarat duminica, intr-o emisiune de televiziune, ca sunt "structuri" care il vor pe Klaus Iohannis presedinte, in locul lui sau al lui Crin Antonescu, deoarece isi doresc sa nu isi piarda influenta la Cotroceni.

"Nu doar ca am informatii, ca prin natura functiei am acces la lucruri care se intampla in spatele scenei, dar de la ruperea USL (...) toate aceste decizii au fost luate in spatele scenei si asta denota faptul ca domnul Antonescu este victima, a fost manipulat, intoxicat.

In laboratoare se testeaza tot felul de persoane. Eu nu sunt bun pentru anumite structuri pentru presedinte, ca sunt premier si presedintele unui mare partid. La fel este si Crin Antonescu, presedintele celui de-al doilea partid din Romania. Trebuia gasit un presedinte care sa nu aiba sprijin si radacini, ci analistii care primesc ordin pe unitate. Din punct de vedere politic Iohannis nu are o baza politica comparabila cu a mea sau cu a domnului Antonescu", a afirmat, Ponta.

Intrebat de ce se doreste acest lucru, premierul a raspuns: "Ca sa nu se schimbe nimic dupa ce pleaca domnul Traian Basescu de la Cotroceni".

Luni la pranz au continuat negocierile intre PDL si PNL pentru unificarea dreptei, la care delegatia PNL a fost condusa de prim-vicepresedintele demionar Klaus Iohannis.

Iohannis si Blaga tureaza motoarele: Comisii mixte, candidat unic la presedintie pana la 1 august (Video)

Negocierile intre PNL si PDL continua - LIVE

Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
#Antonescu Ponta teroare mediatica, #Antonescu Ponta structuri servicii , #PNL