Crin Antonescu: Saptamana viitoare depun proiectul pe aministie pentru primari

Marti, 01 Octombrie 2013, ora 22:19
1613 citiri
Crin Antonescu: Saptamana viitoare depun proiectul pe aministie pentru primari
Foto: Arhiva

Presedintele PNL Crin Antonescu a declarat marti ca proiectul privind amnistierea primarilor in conflict de interese va demara saptamana viitoare, in urma unei discutii in cadrul USL.

"La inceputul saptamanii viitoare fie vom actualiza un proiect... dar nu stiu foarte bine ca el este la Camera (Deputatilor, n.red.), fie vom initia unul la Senat in vederea acestei aministii. (...) Premierul a spus sa fac o hartie... in fine eu nu ceream un spatiu la RA-APPS sau un post la Guvern, deci nu pot sa-i fac o hartie premierului, dar fac un proiect si sigur ca-l vom discuta in USL pentru a fi sustinut.

Nu am emotii in aceasta privinta, pentru ca in ce priveste intentia si vicepremierul Dragnea in mai multe randuri si chiar dupa aceasta interventie a mea si premierul Ponta au spus ca doresc si nu au niciun motiv sa nu doreasca", a spus liderul PNL, potrivit Mediafax.

Antonescu vrea aministie pentru primari cu conflict de interese si recurs in interesul legii pentru incompatibili

Saptamana trecuta, presedintele PNL, Crin Antonescu, le-a luat apararea alesilor locali incompatibili sau in conflict de interese, spunand ca vrea amnistie pentru ultimii si recurs in interesul legii pentru primii.

"Solutia mea apropo de retroactiv sau solutia pe care doresc sa o discutam si cred ca o putem adopta pentru a scoate toti acesti oameni care nu au gresit dintr-o situatie imposibila este, pe de-o parte, o lege de amnistiere in ceea ce priveste conflictul de interese, pentru ca aceasta este o acuzatie penala si amnistierea poate sa actioneze retroactiv strict pe aceste spete, nu pe toate conflictele de interese, pe aceste spete (ale alesilor locali care s-au regasit in societatile de utilitati publice - n.red), iar in ceea ce priveste incompatibilitatile cred ca aici trebuie sa ne adresam si sa solicitam cel putin ministrului Justitiei un recurs in interesul legii. Si atunci lamurim aceste lucruri. Modificam legea pentru viitor", a declarat Antonescu la Romania TV.

Ponta, despre primarii incompatibili: Eu sunt solidar cu ei, dar am obligatia sa fiu serios

Premierul Victor Ponta a declarat joia trecuta ca in ceea ce ii priveste situatia primarilor are obligatia sa fie serios si doreste sa se faca o interpretare legala pe viitor pentru ca edilii sa stie care sunt cazurile de incompatibilitate.

"Eu sunt solidar cu primarii nostri. Pe de alta parte, am obligatia sa fiu foarte serios si aplicat. Sunt procese in curs. Domnul Iohannis a castigat ieri (miercuri - n.red.). Cu siguranta e un precedent. Pana nu ai o evaluare finala, care e interpretarea data de instante, nu apoi poti sa faci o intrepretare legala pentru viitor pentru ca primarii si consilierii sa stie care sunt cazurile de incompatibilitate. Problema este daca e constitutional sa dai in administrativ o aministie. Si eu vreau sa fiu popular printre primari si sa le spun ca ii apar pe toti, dar vreau fapte nu vorbe", a declarat Victor Ponta.

Președintele PSD Sector 1 o vede pe Clotilde Armand la pușcărie: ”Și-a dat bani necuveniţi tocmai din bugetul unui proiect anticorupţie”
Președintele PSD Sector 1 o vede pe Clotilde Armand la pușcărie: ”Și-a dat bani necuveniţi tocmai din bugetul unui proiect anticorupţie”
Preşedintele PSD Sector 1, Petre Florin Manole, a transmis joi, 25 aprilie, că primărița Clotilde Armand are „un drum scurt și previzibil de când a fost prinsă cu mâna-n bugetul local”....
Ultimul mesaj al lui Piedone despre posibila retragere din cursa pentru Capitală: ”Îi las pe contracandidaţi să facă campanie când cerurile sunt deschise”
Ultimul mesaj al lui Piedone despre posibila retragere din cursa pentru Capitală: ”Îi las pe contracandidaţi să facă campanie când cerurile sunt deschise”
Cristian Popescu Piedone a anunțat joi, 25 aprilie, că rămâne în cursa pentru Primăria Bucureștiului, în ciuda tuturor zvonurilor. "Haideţi să închidem odată... Retragere, mesaje,...
#Antonescu primari aministiere discutie, #proiect aministiere primari conflict interese , #PNL